Tensiuni explozive intre Iohannis si MRU. Seful SIE nu mai este primit la Cotroceni

politica

Tensiunile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-au acutizat. Surse oficiale au declarat pentru BN24.ro ca MRU nu mai este primit la Cotroceni.

Iohannis i-ar fi cerut de doua ori pana acum demisia lui MRU, insa acesta a refuzat. Prima solicitare de demisie a fost dupa ce Laura Codruta Kovesi a acuzat Serviciul de tainuirea unor ilegalitati.  MRU a refuzat categoric sa plece din functie, refuz repetat, conform surselor citate

De mai multe luni exista nemultumiri la varful politicii in legatura cu activitatile neoficiale ale sefului SIE, care, potrivit unor informatii, se pregatea intens pentru a se autoimpune ca premier dupa alegerile din toamna si care isi doreste sa candideze la Presedintie, in 2019.

BN24.ro mai scrie ca MRU a intrat in conflict si cu partenerii straini ai Romaniei. SIE s-ar fi implicat in conflictele interne de la Chisinau, subminand interesele occidentale in Republica Moldova si favorizandu-le pe cele rusesti. De altfel, MRU a refuzat invitatia primita de la Ambasada SUA pentru a participa la inaugurarea Scutului de la Deveselu.

Legea de organizare si functionare a SIE nu prevede decat modalitatea de numire a directorului Serviciului, nu si pe cea de demitere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: