Tensiuni explozive: NATO, gata sa trimita TRUPE in Turcia, pentru a o apara de RUSIA

news

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat joi drept ‘escaladare alarmanta’ activitatea militara a Rusiei in Siria, in conditiile in care Moscova si-a intensificat, de o saptamana, atacurile in sprijinul regimului Bashar al-Assad, informeaza AFP.

‘Am observat in Siria o escaladare alarmanta a activitatilor militare ruse. Vom analiza ultimele evolutii si implicatiilor lor pentru securitatea NATO’, a declarat Stoltenberg la sosirea la o reuniune a ministrilor apararii ai tarilor din Alianta Nord-Atlantica, la Bruxelles.

Potrivit lui Stoltenberg, NATO este gata sa trimita trupe in Turcia pentru a o apara in fata oricaror amenintari asupra flancului sau sudic.

‘NATO este pregatita si capabila sa-si apere aliatii, inclusiv Turcia, impotriva oricaror amenintari’, a declarat Stoltenberg, in contextul in care avioane ruse care desfasoara atacuri in Siria au incalcat in ultimele zile spatiul aerian al Turciei.

„Alianta Nord-Atlantica a reactionat deja prin majorarea capacitatilor, abilitatilor si pregatirii de a desfasura forte, inclusiv in sud si inclusiv in Turcia’, a declarat Stoltenberg, subliniind ca atacurile aeriene si cu rachete ale Rusiei sunt ‘motiv de ingrijorare’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: