Tensiuni in cadrul NATO. Turcia acuza Grecia ca a vizat avioane turce cu sistemul sau de aparare aeriana S-300

externe

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Grecia ca a vizat avioane turce cu sistemul sau de aparare aeriana S-300, informeaza miercuri dpa, citata de Agerpres.

Erdogan a acuzat Atena de un „act ostil” marti seara, potrivit agentiei de presa Anadolu. Facand aceasta, Grecia a provocat NATO si aliatii sai, a spus presedintele turc.

Atena a respins aceste acuzatii.

Alaturi de alte agentii de presa, Anadolu a relatat saptamana trecuta ca avioane turce au fost „hartuite” de sistemul de aparare al Greciei stationat in Creta, citand Ministerul Apararii de la Ankara. Avioanele turce se aflau in spatiul aerian international, a precizat ministerul.

Luni, Ministerul Apararii al Greciei a ripostat, sustinand ca sistemul sau de aparare in chestiune nici nu a fost activat deocamdata, potrivit televiziunii de stat.

Relatiile dintre cele doua tari se afla in prezent la cel mai scazut nivel din cauza unei serii intregi de conflicte, dintre care cel mai important este generat de acuzatiile guvernului grec conform carora Ankara incalca in mod repetat spatiul aerian al Greciei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: