Tensiuni in crestere dupa victoria dubioasa a lui Erdogan. Opozitia trece la actiune

externe

Principalul partid de opozitie din Turcia cere renumararea a pana la 60% din voturile la referendumul constitutional de duminica, transmite Reuters, citata de Agerpres. Vicepresedintele Partidului Republican al Poporului, Erdal Askunger, a acuzat Inalta Comisie Electorala de ilegalitati, dupa ce aceasta a anuntat ca va lua in considerare si buletinele de vot nestampilate de oficialii din sectiile de votare.

La randul sau, partidul kurd de opozitie HDP a afirmat ca referendumul, organizat cu Turcia in stare de urgenta dupa tentativa de puci de anul trecut si cu liderii kurzi in inchisori, nu poate fi considerat pe deplin legitim. HDP mai sustine ca rezultatele nu pot fi definitive pana la solutionarea contestatiilor depuse la Inalta Comisie Electorala.

In schimb, partidul nationalist de opozitie MHP, care a militat pentru „da” la referendum, considera ca rezultatul prin care democratia parlamentara din Turcia este inlocuita cu un sistem prezidential este „fara indoiala o realizare de succes” si trebuie respectat.

Ultimele rezultate partiale neoficiale anuntate duminica seara de agentia oficiala de presa Anadolu erau 51,34% in favoarea modificarii Constitutiei conform dorintei guvernului si a presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: