Tensiuni in crestere, Kim Jong-Un a sarit calul. SUA vorbesc despre „un raspuns militar masiv”

externe

Statele Unite au promis duminica „un raspuns militar masiv” in cazul in care Coreea de Nord ameninta teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliatilor sai, insistand pe unitatea comunitatii internationale de a cere denuclearizarea Peninsulei Coreea, transmit AFP si dpa, citate de Agerpres.

„Avem numeroase optiuni militare (…) Avem capacitatea sa ne aparam si sa ne aparam aliatii, Coreea de Sud si Japonia”, a declarat ministrul apararii Jim Mattis, intr-o scurta alocutiune la Casa Alba. Orice amenintare la adresa SUA sau a aliatilor sai va primi ‘un raspuns militar masiv, un raspuns deopotriva eficient si zdrobitor'”, a adaugat el.

Presedintele american Donald Trump a fost informat in legatura cu toate optiunile militare posibile impotriva Coreii de Nord, a spus Mattis, care a subliniat ca SUA nu cauta sub nicio forma „anihilarea totala” a Coreii de Nord, dar ca au „multe optiuni pentru a o face”.

Potrivit EFE, ministrul apararii american a venit pentru scurt timp in fata presei de la Casa Alba dupa ce a participat la o intalnire cu presedintele american Donald Trump pentru a analiza ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, cel mai puternic de pana acum.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: