Noi TENSIUNI la Budapesta. Refugiatii au fost EVACUATI din gara Keleti – VIDEO

news

Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost inchisa marti si evacuata, iar traficul a fost suspendat din cauza afluxului de sute de imigranti care incercau sa se imbarce la bordul trenurilor spre Austria si Germania, a informat compania de transport din Budapesta, BKK, pe pagina sa de Facebook, informeaza EFE.

‘Niciun tren nu va sosi si nu va pleca din gara Keleti pana la noi ordine. Cerem tuturor sa paraseasca locul’, a fost mesajul transmis la difuzoare, in timp ce sute de politisti au inceput sa evacueze gara, unde numerosi imigranti au reusit sa plece luni spre Austria, iar apoi spre Germania.

Potrivit MTI, citata de Agerpres, gara a fost inchisa incepand cu ora locala 09:00 pentru o perioada de timp nespecificata si tuturor pasagerilor li s-a cerut sa paraseasca zona. Un jurnalist al MTI a anuntat ca zona din fata garii era plina de imigranti, iar politistii s-au asezat in formatie pentru a bloca accesul imigrantilor catre peroane. Politia a blocat accesul in gara si dinspre pasajul pietonal.

Decizia privind evacuarea garii a fost luata dupa ce aproximativ 500 de imigranti au incercat sa se urce la bordul unui tren cu destinatia Viena, a relatat un jurnalist AFP.

Imigrantii au inceput sa strige, in timp ce sute de politisti, intre care scutieri, au inceput sa-i conduca spre iesire. Imigrantii nu au opus rezistenta. Niciun incident nu a fost raportat.

In acelasi timp, sute de imigranti asteptau in afara garii, de unde pleaca de obicei toate trenurile spre Austria, politia blocandu-le accesul spre acest loc. Reuters scrie ca ar fi vorba de 1.000 de imigranti care asteapta in fata garii si care striga ‘Germania, Germania!’.

Un total de 3.650 de imigranti au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, un record in acest an pentru o singura zi, a declarat, marti, politia austriaca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: