externe

Tensiuni majore in Kosovo, sute de sarbi au blocat circulatia. S-au auzit si focuri de arme, un politist kosovar a fost ranit

Sute de sarbi kosovari au ridicat sambata baricade pe un drum din nordul Kosovo, blocand traficul spre doua importante puncte de trecere a frontierei cu Serbia, a anuntat politia, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Camioane, ambulante si utilaje agricole au fost aduse pentru a bloca circulatia, intr-un context de tensiuni marcate in ultimele zile de explozii, focuri de arme si un atac care a vizat o patrula a politiei. Un politist kosovar a fost ranit in acest atac.

Potrivit media locale, protestatarii minoritatii sarbe din Kosovo sunt revoltati de arestarea unui fost politist etnic sarb, suspectat ca a fost implicat in atacuri impotriva unor politisti kosovari.

Alarme au rasunat in mai multe orase populate majoritar de sarbi in nordul Kosovo, pentru a da semnalul de incepere a protestului de sambata. Manifestanti au explicat pentru AFP ca ei vor sa impiedice „transferul la Pristina” a fostului politist arestat.

Ministrul kosovar de interne Xhelal Svecla a declarat ca fostul politist este unul dintre cei doi suspecti arestati dupa atacurile impotriva unor patrule de politie in timpul ultimelor doua zile.

Noile tensiuni au izbucnit dupa decizia autoritatilor kosovare de a organiza pe 18 decembrie in municipalitatile cu majoritate sarba alegeri locale, pe care principalele partide sarbe au anuntat ca le vor boicota.

La scurt timp dupa ridicarea baricadelor, presedinta Kosovo, Vjosa Osmani, a anuntat ca a decis amanarea alegerilor locale pentru 23 aprilie.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

10 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

10 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

10 ore ago