Tensiuni MAJORE intre SUA si Rusia, dupa atacurile din Siria. Masuri de URGENTA pentru evitarea incidentelor intre cele doua armate

externe

Moscova si Washingtonul au convenit sa poarte discutii militare, dupa intrarea dramatica a Moscovei in razboiul din Siria, au anuntat John Kerry si Serghei Lavrov la ONU, adaugand ca eu elaborat propuneri de relansare a procesului politic de pace sirian, relateaza AFP online.

Oficiali americani de rang s-au declarat alarmati dupa ce avioane ruse de razboi s-au angajat militar – pentru prima data in afara fostei Uniuni Sovietice – de la ocuparea Afganistanului in 1979.

Americanii i-au acuzat pe rusi ca au bombardat factiuni rebele care lupta impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, sub acoperirea unui pretins asalt asupra gruparii Statul Islamic (SI).

Insa, in urma unor declaratii dure la Washington si la ONU, secretarul de Stat John Kerry si ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au minimalizat disputa.

Ei au aparut impreuna, in marja Adunarii Generale a ONU, la New York si au anuntat ca vor purta negocieri pentru a evita incidente sau accidente in Siria intre fortele ruse si americane.

Kerry si Lavrov au anuntat totodata ca au elaborat propuneri de relansare a procesului de pace politic sirian.

„Am convenit asupra urgentei, cat mai curand posibil – poate chiar maine (joi), dar cat mai curand posibil – de a purta discutii intre militari in vederea evitarii unor incidente sau accidente armate”, a declarat Kerry, citat de Mediafax.

Insa acest acord ingust in vederea cautrarii unui mecanism pentru evitarea unor confruntari accidentale intre fortele ruse si americane ar putea sa nu mascheze disensiunile adanci pe care le-au scos la iveala actiunile Moscovei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: