Tensiuni in PNL inainte de alegeri, Vasile Blaga este foarte nemultumit de rezultate: „Merge bine pe dracu”

politica

Fostul lider PNL Vasile Blaga, care a participat la o audioconferinta cu filialele judetene pentru mobilizarea partidului in teritoriu, nu s-a rastit la sefii de organizatii, ci doar a vorbit pe un ton mai „taios”, au declarat pentru News.ro surse din PNL Iasi.

Aceleasi surse au precizat ca, dupa ce, la intrebarea privind modul cum se desfasoara campania electorala, i s-a raspuns ca „merge bine”, Blaga s-ar fi enervat si ar fi replicat: „Merge bine pe dracu”.

Surse din randul liberalilor ieseni au precizat pentru News.ro ca fostul co-presedinte PNL Vasile Blaga a participat la audioconferinta cu sefii de filiale, desfasurata in urma cu doua zile, si ca discutiile au fost, pe alocuri, mai taioase, dar fara ca Blaga sa se rasteasca la colegii sai de partid.

„El nu mai este lider, nu conduce campania, se implica din postura de membru de partid. Cunoaste foarte bine cum merge o campanie electorala, are experienta, ii stie pe liderii din teritoriu. E vorba de mobilizarea in teritoriu. Nu s-a rastit la cei din judete, poate ca pe alocuri a fost mai taios”, a spus un reprezentant al PNL Iasi.

Aceleasi surse au precizat ca Blaga s-ar fi enervat totusi cand a intrebat un lider din sudul tarii cum merge campania electorala.

„A intrebat cum merge campania, iar raspunsul a fost «Merge bine», la care Blaga a replicat ‘Merge bine pe dracu’”, au mai afirmat sursele liberale iesene.

Joi, intr-o conferinta de presa la Buzau, prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat ca, in calitate de fost presedinte al partidului, Vasile Blaga face parte din conducerea centrala a PNL. De altfel, Blaga participa la teleconferintele conducerii partidului cu liderii filialelor judetene, organizate in campania electorala.

Atanasiu a explicat ca Blaga, ca fost presedinte al partidului, face parte din structura centrala a formatiunii, conform Statutului PNL, astfel ca poate convoca orice organizatie in situatia in care constata ca sunt probleme.

Surse din partid au declarat insa pentru News.ro ca fostul copresedinte Vasile Blaga a intervenit in ultimele conferinte telefonice organizate in interiorul formatiunii politice pe tema derularii campaniei electorale, exprimandu-si in unele cazuri nemultumirea fata de modul in care se desfasoara campania liberalilor in teritoriu. Blaga ar fi semnalat situatii concrete care i-au provocat nemultumirea.

Blaga a demisionat, la sfarsitul lunii septembrie, din functia de copresedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare, dupa ce a fost pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in trei randuri, prin interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: