Tensiuni si cu China. Australia acuza un act de agresiune comis de o nava militara a Chinei: „Au pus in pericol vieti”

externe

O nava a marinei chineze a indreptat un laser spre un avion militar australian aflat in zbor deasupra zonei nordice a Australiei, luminand avionul si putand pune in pericol vieti omenesti, a anuntat sambata Ministerul Apararii din Australia, citat de Reuters.

Un P-8A Poseidon – un avion de patrulare maritima – a detectat un laser emanat de o nava a Armatei Populare de Eliberare, a precizat Departamentul Apararii intr-un comunicat.

„Iluminarea avionului de catre nava chineza este un incident grav de siguranta”, a precizat departamentul. „Acte ca acesta au potentialul de a pune in pericol vieti. Condamnam cu fermitate comportamentul militar neprofesionist si nesigur”.

Nava chineza naviga spre est cu o alta nava chineza prin Marea Arafura in momentul incidentului, a precizat departamentul. Marea se afla intre coasta de nord a Australiei si coasta de sud a Noii Guinee.

Departamentul Apararii a precizat ca ambele nave au tranzitat intre timp stramtoarea Torres si se afla acum in Marea Coralilor.

In 2019, navele armatei chineze au initiat o serie de atacuri cu laser asupra pilotilor australieni in timp ce zburau deasupra Marii Chinei de Sud, potrivit unui raport al Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: