politica

UPDATE Tensiuni uriase in PNL, s-a convocat sedinta peste capul lui Orban. S-au blocat si negocierile cu USR PLUS si UDMR

Negocierile dintre PNL si USR PLUS si UDMR s-au blocat din nou, sambata, de data aceasta din cauza unor tensiuni explozive la varful PNL. Mai multi lideri sunt profund nemultumiti de modul in care Orban a negociat functiile de ministri si au convocat in aceasta seara o sedinta a BPN. Orban a anuntat ca sedinta nu este statutara.

UPDATE Sedinta BPN s-a amanat dupa ce a conflictul a izbucnit in presa. ”Avand in vedere faptul ca negocierile privind coalitia de guvernare nu s-au finalizat, sedinta BPN se amana pentru o data ulterioara”, a anuntat secretariatul general al PNL, condus de Robert Sighiartau. „Nu exista neintelegeri”, a anuntat si Rares Bogdan la Digi24.

Rares Bogdan si Robert Sighiartau sunt principalii nemultumiti, acestia reprosandu-i lui Orban ca PNL a pierdut ministerele Dezvoltarii, Transporturilor si al Fondurilor Europene. Acestea ar urma sa revina UDMR si USR PLUS. Aceste ministere ar urma sa beneficieze in viitori ani de fonduri consistente.

Nemultumitii au convocat o sedinta a BPN pentru sambata seara, insa Orban afirma ca sedinta este nestatutara.

”Biroul Politic National al PNL va fi convocat de presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se afla in acest moment in desfasurare. BPN convocat in aceasta seara (ora 19), NU s-a realizat in mod statutar, intrucat NU a fost convocat de presedintele PNL. Ludovic Orban”, este anuntul liderului PNL.

Sedinta a fost convocata in timp ce Orban se afla la negocieri cu ceilalti lideri ai coalitiei de dreapta.

Potrivit statutului PNL, sedintele Biroului Politic National pot fi convocate de presedintele partidului, a mai mult de jumatate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii sai sau mai mult de jumatate dintre presedintii Birourilor Politice Judetene.

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a confirmat convocarea acestei sedinte.

”Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL sa fie informati despre stadiul negocierilor. Pur si simplu, noi suntem oameni responsabili si ne bucuram ca discutiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se misca foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun. S-a discutat si partea politica si este important pentru intreg partidul, cu atat mai mult cu cat a iesit fum alb la negocierile de ieri, sa stim exact in ce etapa ne aflam si ce va urma din acest punt incolo.

Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discutie in partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc sa stie ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept il are si Robert Sighiartau, secretarul general al PNL, dar si o treime din membrii BPN. Sunt organizatii mari din Transilvania, din Sudul tarii care doresc sa stie ce s-a negociat si cum vom merge mai departe. Nu este nimic razboinic, nu inteleg de ce aceasta agitatie, aici este vorba doar despre o discutie in cadrul partidului”, a declarat Rares Bogdan pentru stiripesurse.ro.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

5 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

4 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

6 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

6 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

7 ore ago