Tentativa de asasinat, o idiotenie care arata cu totul altceva. Ce a urmarit Dragnea si unde s-a ajuns

opinii

Dupa ce a stat pitit in vizuina aproape doua saptamani, Dragnea si-a scos mustata in public la postul de casa al PSD-ului, Antena 3, de unde a lansat o diversiune atat de penibila incat Romania va ajunge din nou de rasul presei europene. Probabil ca stie si el cat de ridicol devine, insa cel mai important acum este sa arunce o perdea peste violentele salbatice ale jandarmilor.

„Anul trecut, in aprilie, a fost o tentativa de a fi omorat, asasinat. Au venit patru straini, au stat trei saptamani aici, la Athenee Palace. Ma rog, am scapat. Au ajuns in preajma mea. Suntem intr-un stat partial mafiot. Stiu cine este in culise, dar nu pot sa spun asta. I-a platit un om foarte celebru in lume”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Imediat, ecranele televiziunilor de stiri au explodat cu istericele burtiere colorate. Exact ce a urmarit seful PSD cu declaratia sa, pe care a aruncat-o din mers, ca pe un fapt divers, caci, nu-i asa, nu se teme el doar de patru asasini. Afirmatiile sunt de un ridicol cosmic, asa ceva nu s-a mai auzit intr-o tara europeana la un asemenea nivel, insa scopul lui Dragnea este bine definit. Cea mai mare problema a sefului PSD este acum reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Victoriei, imaginile cu brutalitatile salbatice ale Jandarmeriei reprezentand lovituri cutremuratoare de baros la temelia puterii sale.

Nimeni in Romania, nici chiar fanatizatii din tribul teleormanean, nu pune la indoiala faptul ca represiunea a avut loc la ordinul direct al lui Dragnea. Iar imaginile devin definitorii pentru regimul sufocant pe care Dragnea l-a instaurat dupa alegerile din 2016. Ce ar fi putut Dragnea sa faca pentru a opri tavalugul de informatii, imagini, relatari despre ororile din Piata Victoriei?

Imaginile sunt atat de puternice si furia este atat de mare incat Dragnea trebuia sa vina cu o poveste atat de fantasmagorica, neobisnuita si elucubranta incat sa provoace imediat dezbateri care sa arunce in planul doi subiectul Pietei Victoriei. Povestea este acum alimentata si rostogolita masiv de trusturile de presa finantate generos de PSD spre un public deja avid de teorii ale conspiratiei, cum este cel al PSD.

Multi spun ca Dragnea este pur si simplu nebun. Este nebun, insa nebun de teama ca isi pierde puterea. Cu aceasta noua manipulare ridicola el spera ca va impusca cel putin doi iepuri dintr-o lovitura, intr-un moment in care PSD se prabuseste in sondaje iar ceilalti sacali din haita se pregatesc sa-l devoreze: ca-si va refideliza electoratul PSD pozand intr-o victima a ocultei mondiale si ca va deraia bombardamentul mediatic legat de proteste spre o alta tema care nu afecteaza atat de mult procentele PSD.

Cu toata sustinerea din partea televiziunilor subordonate, sunt putine sanse ca acest plan clocit probabil cu ajutorul specialistilor israelieni sa dea roade. Insa acceptand aceasta idiotenie pe post de remediu la criza profunda de imagine prin care trece guvernarea PSD, Dragnea nu arata decat o imensa si profunda disperare. Sfarsitul sau este foarte aproape, iar el tine sa il atinga inecandu-se in ridicol.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: