Tentativa de compromitere a premierului Finlandei. Ea isi apara dreptul de a se distra: „Traiesc in democratie, nu am nimic de ascuns si nu am facut nimic ilegal”

externe

Sefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a reactionat joi la scurgerea in presa a unei inregistrari video in care ea poate fi vazuta dansand si petrecand, aparandu-si dreptul de a se bucura de timpul liber, informeaza dpa.

„Acestea sunt niste imagini private ce nu erau menite sa fie facute publice”, a spus Sanna Marin, 36 de ani, pentru cotidianul finlandez Iltalehti, exprimandu-si de asemenea dezaprobarea pentru scurgerea acestor imagini.

Totodata, ea a adaugat ca nu are „nimic de ascuns si nu a facut nimic ilegal”. Chiar daca a consumat alcool la petrecere, ea a subliniat ca nu a consumat droguri.

Impreuna cu cativa prieteni celebri ai sai, Sanna Marin a petrecut intr-o casa privata, inainte de a vizita doua baruri. Ea a subliniat dreptul sau de a-si petrece timpul liber la fel cum o fac cei de varsta ei, declarand pentru postul de radio Yle ca ea spera ca lumea va accepta acest lucru si ca finlandezii „traiesc in democratie”.

Sanna Marin a atras atentia in trecut participand la festivaluri de muzica rock si petrecand in cluburi. In timp ce multi tineri din Finlanda se mandresc cu aceasta „latura salbatica” a premierului lor, inregistrarea video a starnit de asemenea critici in randul persoanelor care considera comportamentul ei nepotrivit.

Finlanda s-a pronuntat luni pentru interzicerea intrarii turistilor rusi in Uniunea Europeana, in cadrul unei reuniuni a premierilor tarilor nordice cu cancelarul german Olaf Scholz.

”Nu cetatenii rusi au inceput razboiul, dar in acelasi timp trebuie sa fim constienti de faptul ca ei sustin razboiul”, a declarat sefa executivului finlandez Sanna Marin in timpul intalnirii gazduite de Oslo.

”Nu cred ca este corect ca cetatenii rusi sa poata intra in UE si in spatiul Schengen si sa mearga sa admire peisajele in timp ce Rusia omoara oameni in Ucraina”, a adaugat ea.

Finlanda, ce are o frontiera terestra de 1.340 de kilometri cu Rusia, ia in considerare modalitati de a limita unilateral vizele turistice pentru cetatenii rusi.

In ceea ce-l priveste, cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat impotriva unei interdictii de intrare in UE pentru cetatenii rusi.

”Nicio decizie pe care o luam nu trebuie sa complice gasirea libertatii si fuga de dictatorul din Rusia. Nu este razboiul poporului rus, este razboiul lui Putin”, a subliniat Scholz.

Sefa guvernului danez Mette Frederiksen a afirmat ca ideea trebuie sa fie dezbatuta. ”Este de inteles ca unii europeni, poate in special ucrainenii, gasesc putin ciudat faptul ca Rusia a atacat o tara europeana si in acelasi timp noi primim turisti dintr-o tara care a atacat o alta tara”, a afirmat ea.

Omoloaga sa suedeza, Magdalena Andersson, a mentionat ca guvernul sau nu si-a structurat deocamdata o opinie pe acest subiect. ”Exista argumente solide de ambele parti”, a spus Andersson.

Premierul norvegian Jonas Gahr Store, a carui tara nu este membra a UE, a dat asigurari ca Norvegia va sprijini orice actiune comuna.

Mai mult despre:

Comentarii: