„Tentativa de intimidare”. Cele mai active ONG-uri din Romania condamna descinderea inspectorilor ANAF la Rise Project

news

Cinci ONG-uri din Romania acuza ANAF ca a incercat sa-i intimideze pe jurnalistii de la Rise Project prin decizia de a trimite doi inspectori chiar in ziua in care urma sa apara o ancheta privind afacerile lui Liviu Dragnea in Brazilia.

„Consideram ca descinderea inspectorilor ANAF la reputata platforma de jurnalism de investigatie RISE Project a fost o tentativa de intimidare a ziaristilor.

Contextul in care a avut loc aceasta ‘inspectie inopinata’ a ANAF (joi, 7 iunie, exact in ziua in care jurnalistii anuntau publicarea unui nou episod din seria dezvaluirilor care il vizeaza pe liderul PSD si a doua zi dupa ce Liviu Dragnea pusese public la indoiala sursele de finantare ale RISE Project), precum si explicatiile neconvingatoare de pana acum ale conducerii ANAF indica exercitarea unor presiuni prin intermediul unei institutii a statului asupra ziaristilor incomozi si a presei independente. Asemenea practici se intalnesc in spatiul ex-sovietic controlat de Vladimir Putin si in Turcia lui Erdogan, nefiind compatibile cu valorile unui stat membru al UE si NATO.

Luand act de distantarea liderului PSD Liviu Dragnea fata de aceasta actiune, solicitam primului-ministru Mihai Tudose clarificari privind demersurile ANAF contra RISE Project si actualei majoritati guvernamentale PSD-ALDE-UDMR sa respecte libertatea de exprimare, libertatea presei si dreptul la informare al publicului”, afirma cele cinci ONG-uri.

ONG-uri semnatare sunt Grupul pentru Dialog Social, Freedom House Romania, Expert Forum, Centrul Roman de Politici Europene si Institutul de Politici Publice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: