Tentativa de LOVITURA DE STAT in Franta. Sute de oameni au fost arestati

externe

Sute de protestatari antiguvernamentali au fost arestati la Paris, dupa ce au incercat sa convinga o unitate militara care participa la parada de Ziua Nationala a Frantei sa organizeze o lovitura de stat, relateaza site-ul TheLocal.fr.

Cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, marti, politia a arestat aproximativ 300 de persoane care au incercat sa inlature guvernul, intr-o tentativa esuata de lovitura de stat.

Miscarea 14 iulie s-a adunat in fata Adunarii Nationale (Camera inferioara a Parlamentului francez) dupa ce a marsaluit prin Paris.

Liderii miscarii le-au cerut celor 500 de membri sa isi „faca datoria de a se ridica” si a crea „un nou Guvern in care toti politicienii actuali sa fie inlocuiti”, scrie Mediafax.

Un purtator de cuvant al miscarii, care sustine ca este formata din cetateni obisnuiti care s-au saturat de sistemul politic francez, a afirmat ca gruparea planuia sa obtina sprijinul unei unitati militare care participa la defilare pentru a inlatura de la putere Guvernul, ai carui membri erau prezenti in mare parte la parada.

„Armata va avea de facut o alegere si speram ca ni se va alatura. Apoi vom prelua controlul unor cladiri strategice”, a declarat purtatorul de cuvant pentru revista Les Inrocks, inainte de parada. El a precizat ca printre cladirile vizate se numara Palatul Elysee, Matignon (resedinta premierului), Palatul Luxembourg si sediul Adunarii Nationale.

Armata a refuzat insa sa se alature protestatarilor, astfel ca tentativa de lovitura de stat a esuat.

Majoritatea participantilor au fost retinuti de politie pentru miting ilegal, intrucat nu aveau autorizatie de protest.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: