news

Tentativa de omor asupra unui politist. Un sofer de 20 de ani care a incercat sa fuga de la control risca acum ani grei de puscarie

Un sofer in varsta de 20 de ani din Mioarele, judetul Arges, a fost retinut de politisti dupa ce a incercat sa fuga in timpul controlului efectuta in trafic. Soferul a demarat in tromba cand politistul a incercat sa il testeze de droguri, prinzand mana politistului intre geam si portiera stanga fata a autoturismului.

„In baza delegarii din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, Compartimentul Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges este abilitat sa comunice urmatoarele:

La data de 10 martie a.c., politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale Arges, in baza delegarii din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, au continuat cercetarile intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, in forma tentativei la omor, conducere fara drept si conducere sub influenta substantelor cu efect psihoactiv, iar dupa administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus retinerea pe baza de ordonanta, pentru o perioada de 24 de ore, a unui tanar de 20 de ani, din Mioarele.

In noaptea de 9 spre 10 martie a.c., in jurul orei 04:30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Campulung, in timp ce se afla in exercitatea atributiilor de serviciu efectuand activitati specifice de control rutier, pe DN 73, in localitatea Stalpeni, a depistat un tanar de 20 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteza excesiva, fiind inregistrat de aparatul Radar, cu viteza de 141 de km/h (cu 91 peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizata constatarea).

Ca urmare a abaterii la regimul rutier, a fost aplicata sanctiune contraventionala conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, fiind aplicata si masura complementata de retinere a permisului de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberata dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, aspecte ce au fost aduse la cunostinta celui in cauza.

Totodata, pe timpul controlului, cand i-a fost solicitat sa fie testat cu aparatul din dotare in ceea ce priveste consumul de substante psihoactive, tanarul s-a sustras si a plecat de pe loc cu autoturismul, prinzand mana unuia dintre agenti intre geam si portiera stanga fata a autoturismului.

Politistul a reusit sa se elibereze, a executat somatia legala ca va folosi armamentul din dotare, executand trei focuri asupra pneului autoturismului.

Dupa aceste manevre, conducatorul auto a fost imobilizat, iar in urma testarii cu aparatul din dotare, rezultand indicii cu privire la posibila prezenta a unor substante psihoactive.

Cu privire la eveniment, a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, sub aspectul comiterii infractiunii de ultraj in forma tentativei la omor.

Ulterior, la data de 10 martie a.c., in baza mandatului de aducere, emis de procurorul de caz, politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale Arges l-au condus pe tanar la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, unde a fost audiat, conform competentelor, procurorul de caz dispunand retinerea acestuia pe baza de ordonanta pentru o perioada de 24 de ore, urmand sa se aprecieze asupra dispunerii sau solicitarii unor masuri preventive”, a anuntat Politia.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

2 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

O oră ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

2 ore ago