Tentativa de puci contra lui Dragnea se confirma. Tutuianu, alaturi de Pieleanu la Antena 3: „Dragnea are un mare defect”

news

Publicatia Catavencii, patronata de Doru Buscu, unul dintre consilierii politici ai lui Liviu Dragnea, a relatat, marti, ca Viorel Hrebenciuc impreuna cu Marius Pieleanu au avut o intalnire la Mamaia cu nemulumiti din PSD pentru a pune la cale inlocuirea lui Dragnea cu Tutuianu. Miercuri, Tutuianu s-a prezentat de mana cu Pieleanu la Antena 3 pentru a povesti despre demisia sa.

Tutuianu a negat ca s-a inteles cu mai multe organizatii locale pentru a-l inlocui pe Liviu Dragnea.

„Niciodata nu s-a pus problema, in vreo discutie in partid ca cineva sa-l inlocuiasca pe Liviu Dragnea. (…) Dupa demisie m-a invitat la o discutie, i-am spus ca nu vreau sa discut cu nimeni, n-am avut pana acum o discutie cu Dragnea”, a declarat Tutuianu.

Ce a evitat Tutuianu sa spuna, a exprimat insa Marius Pieleanu. El a lasat de inteles ca Dragnea a fost manipulat de „tutarii” din jur pentru a-l executa pe Tutuianu.

„Sigur ca Tutuianu isi poate dori sa fie presedinte de partid, nu este nimic exagerat. Mi-e teama ca acest partid si-a pierdut o parte din elita politica. Dragnea are un mare defect: apleaca foarte usor urechea la barfele tutarilor. Sunt cativa de foarte proasta calitate care iau doar urma banilor, sunt primii care il vor trada cand Dragnea va avea o problema. Tutarii si yesmenii care stau pentru bani il vor parasi si il vor trada”, a declarat Pieleanu.

Iata ce scria, marti, Catavencii, publicatie condusa de Doru Buscu, consilier al lui Liviu Dragnea:

„Capul lui Adrian Tutuianu a cazut abia dupa ce trupul victimei a cautat esafodul cu luminarea. Imediat ce a fost numit la Aparare, fostul baron de Dimbovita a dat sperante mai multor grupuri de complotisti care vizau rasturnarea lui Daddy. Unul din aceste grupuri s-a intrunit cu putin timp inainte de mazilire.

Actiunea se petrece in hotelul din Mamaia al unui fost sef al Portului Constanta. E o masa care nu promite nimic, un protocol obisnuit al mafiei locale. Sint de fata fostul sef al Portului, seful Camerei de Comert si Industrie, un jurnalist cunoscut de la Bucuresti si, din precautie, lista trebuie sa se opreasca aici.

Deodata, o masina opreste in fata hotelului. De la volan coboara, cu miscari furisate, un mare sociolog cu chelie, ale carui sondaje se impletesc rentabil cu asteptarile politicienilor care le comanda. Sociologul ocoleste automobilul si deschide portiera din dreapta spate cu solicitudinea unui lacheu. Din bezna masinii ies pe rind pantoful decupat, ceasul scump si gusa alba ale lui Viorel Hrebenciuc. Sociologul i se gudura printre picioare, ca un ciine hranit ceva mai devreme.

Hrebenciuc se asaza la masa de protocol si trece direct la subiect: Dragnea e terminat, PSD trebuie sa se smulga de sub regimul acestui tiran si sa-si gaseasca un sef mai destupat. Acest sef ar fi Tutuianu, un om care a demonstrat ca intelege echilibrul intre fortele care domina statul si distributia resurselor in partid.

Hrebenciuc imparte sarcini si functii. Fostul sef al Portului Constanta urmeaza sa-si reprimeasca job-ul. Tudose va ramine deocamdata premier. Daca nu intelege ‘biznisul’, pleaca si el. Sociologul se va ocupa de mass-media: o va pregati, o va atrage de partea dreptatii si o va rasplati asa cum doar vechiul PSD, cel din epoca Nastase, se pricepe s-o faca. Pe masura ce chelnerii aduc pahare si farfurii, Guzganul isi dezvolta planul. E un puci care ii va imbogati pe toti, o reasezare a lumii profitabile, o revenire a partidului in ‘biznis’”, scrie Catavencii.

Tutuianu a pierdut nu numai conducerea Ministerului Apararii, ci si pe cea a Comisiei de control a SRI. Dragnea a anuntat, marti, ca noul sef al comisiei va fi senatorul PSD Claudiu Manda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: