Tentativa de puci impotriva lui Dragnea lui CEX, Dancila ridica vocea: „Sunt presedintele executiv al PSD”

politica

Mai multi lideri ai PSD se pozitioneaza impotriva lui Liviu Dragnea in privinta remanierii lui Tudorel Toader. Viorica Dancila, Vasile Buzatu si Paul Stanescu s-au ridicat impotriva sefului PSD.

UPDATE CEX-ul PSD i-a retras miercuri sprijinul politic ministrului Justitiei, Tudorel Toader, anunta televiziunile de stiri. Aproape toti liderii social-democrati au votat pentru retragerea sprijinului politic

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri, inaintea sedintei CEx al PSD, ca o eventuala remaniere a ministrului Justitiei va fi decisa de conducerea partidului, fiind un guvern politic si ca ”e normal” sa discute acest lucru cu colegii sai de partid.

”Suntem un guvern politic, vom decide in CEx. Sunt presedintele executiv al Partidului Social Democrat, e normal sa discut cu colegii de partid”, a declarat Viorica Dancila inaintea sedintei CEx intrbata daca Tudorel Toader va fi remaniat, informeaza Mediafax.

La randul sau, Liviu Dragnea a precizat ca la sedinta CEx au fost invitati doar membrii partidului.

El a mai spus ca nu a incercat sa-l determine pe Tudorel Toader sa demisioneze.

Liviu Dragnea si Viorica Dancila au discutat in biroul liderului PSD din Camera Deputatilor aproape o ora inaintea sedintei CEx. Cei doi au ajuns la sedinta insotiti de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, inainte de CEx PSD in care s-ar putea vota remanierea lui Tudorel Toader, ca nu a fost intrebata de colaborarea sa cu ministrul Justitiei, insa au fost anumite momente in care „lucrurile nu au fost cum trebuie”.

„Nu am fost intrebata (de cum colaboreaza cu Toader, n.r). Este foarte adevarat ca au fost aceste reprosuri (pentru ca intarzie anumite proiecte de legi, n.r.) nu as vrea sa le comentez, nu am fost intrebata. (…) Au fost anumite momente in care lucrurile poate nu au mers asa cum trebuie”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, inainte de CEx PSD, la Parlament.

Declaratiile vin inainte de CEx PSD, unde s-ar putea vota remanierea lui Tudorel Toader.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat miercuri, inaintea sedintei CEx, referindu-se la remanierea lui Tudorel Toasder, ca in preajma alegerilor nu se iau decizii care sa bulverseze viata politica si ca, chiar daca activitatea acestuia a fost uneori criticata, i se poate da o nota buna.

”Necesitatea asta (a remanierii guvernamentale – n.r.) trebuie sa derive dintr-o analiza destul de serioasa, pentru ca ne aflam in preajma alegerilor si nu se fac schimbari majore la nivelul guvernelor, a majoritatii majoritare, nu se iau decizii care sa bulverseze viata politica. Vom vedea ce doresc colegii nostri, vom vedea ce se intampla si cu cei doi ministri care candideaza la europarlamentare si in functie de votul majoritar se va decide”, a declarat Dumitru Buzatu.

De asemenea, vicepresedintele PSD Paul Stanescu a precizat ca politica penala o face majoritatea parlamentara, iar Guvernul o pune in aplicare.

Mai mult despre: ,


Comentarii: