Teodora Maftei, interviu cu membrii trupei Goodbye To Gravity, in 2013: „Tot ce facem e asa cum vrem noi”

news

Teodora Maftei, jurnalista in varsta de 36 de ani care a fost ranita grav in incendiul de la Clubul Colectiv si care a murit luni dimineata, a realizat, in 2013, un interviu cu trei dintre membrii trupei Goodbye To Gravity, unul dintre ei mort si el in urma tragediei de la clubul bucurestean.

In urma cu aproape trei ani, in ianuareie 2013, Teodora, care era fotoreporter si editor tv, i-a avut in fata microfonului pe solitstul truperi Goodbye To Gravity, Andrei Galut, pe chitaristul Mihai Alexandru si pe basistul Alex Pascu. Interviul venea la scurt timp dupa ce trupa isi lansase albumul de debut. Potrivit adevarul.ro, baietii povesteau atunci cum a luat nastere numele trupei, cum au decurs inregistrarile pentru primul album, dar si ce planuri de viitor aveau.

„Numele trupei s-a nascut intr-un bar, dupa multe shot-uri de Jagermeister. Pascu a venit cu propunerea numelui, iar noua ne-a placut“, ii povestea Andrei Galut Teodorei Maftei. „Ne-am dorit un nume din trei cuvinte. Am avut multe alternative, dar cand dadeam search pe Google, gaseam o trupa cu numele respectiv. Goodbye To Gravity nu exista. I-am intrebat pe baieti ce cred de numele asta, iar toata lumea a fost de acord. Asa am botezat trupa“, a spus Alex Pascu.
Odata ce albumul „Goodbye To Gravity“ a fost lansat, in 2012, Alex Pascu spunea ca partea cea mai grea a trecut: „Am pregatit albumul doi ani, timp in care nu am concertat. Am repetat si am inregistrat albumul de debut. Reactiile au venit una peste alta, concertele, la fel – am cantat foarte mult si anul trecut (2012 – n.red) si anul asta (2013- n.red.)“.

interviu3

Andrei Galut ii mai spunea Teodorei Maftei care este problema publicului romam. „La noi, publicul trebuie convins. Niciodata nu luam acest lucru de-a gata. Ne asumam faptul ca suntem pentru prima oara undeva si cantam pentru prima oara in fata acelor oameni. Incercam sa dam tot ce avem mai bun si sa le aratam ce ne place noua sa facem“, spunea solistul trupei.

Vorbind despre munca din studio, Alex Pascu recunostea ca este foarte atent la detalii si ca nu-i scapa nimic: „L-am chemat pe Andrei in studio de trei ori pentru o singura piesa. Uneori, ii chinui mult pe baieti, dar ei stiu ca fac asta spre binele albumului, ca sa zic asa (…). Multe trupe fac piesele la sala si le inregistreaza intr-o luna, dar eu cred ca trebuie sa investesti mult mai mult timp ca sa iasa cum trebuie“.

Cat priveste stilul abordat, membrii trupei Goodbye to Gravity sustineau ca incearca sa vina cu un suflu nou. „Pastram scheletul, dar venim cu ingrediente noi, pentru a face o ciorba mai interesanta data viitoare. Cam asta este stilul nostru de lucru. Suntem norocosi ca putem lucra asa si ca avem la dispozitie sculele de care avem nevoie pentru a scoate ce avem in cap. Ajungem la un punct in care ar trebui sa ne permitem sa ne facem damblaua. Nu ne dicteaza nimeni nimic, tot ce facem este asa cum vrem noi. Nu suntem constransi de nimeni, iar asta ne da o oarecare libertate”, a spus Andrei Galut, citat de Adevarul.

interviu2

Trei dintre cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity – chitaristul Vlad Telea, chitaristul Mihai Alexandru si tobosarul Bogdan Enache – si-au pierdut viata in urma incendiului din Clubul Colectiv de pe 30 octombrie. Doi dintre ei se afla si acum in stare grava. Starea lui Alex Pascu, basistul trupei, s-a inrautatit, iar familia sa a anuntat sambata seara ca vrea sa il transfere urgent in strainatate, potrivit unor anunturi publicate de apropiati ai acestuia pe Facebook, in care au cerut sprijinul oamenilor. Solistul Andrei Galut este stabil, el urmand sa fie operat in decursul zilei de luni, in Olanda.

Teodora Maftei, care suferise arsuri grave, a decedat luni dimineata intr-o clinica de la Ierusalim, unde fusese transferata saptamana trecuta. Bilantul tragediei se ridica luni la 46 de morti.

Sursa foto: infomusic.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: