Teodorovici a deranjat interesele lui Tariceanu. Reactie foarte nervoasa a sefului ALDE: „Ii dau un sfat, sa isi tina parerile”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ii transmite ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, sa isi tina pentru el parerile legate de Ministerul Energiei.

„Ii dau un sfat domnului Teodorovici sa isi tina parerile in ce priveste ministerul energiei pentru el, ca nu il cunoaste cum functioneaza. Nu are suficiente date legate de ministerul energiei, care e condus de un liberal. Am vorbit si cu doamna Dancila, care a spus ca si dumneai crede ca aceasta taxa de 2% pe companiile din energie va avea efecte defavorabile. Nu cred ca se poate opune domnul ministru in fata evidentelor. E o persoana rezonabila si sper sa fie si inteleapta”, a spus Tariceanu sambata, intr-o conferinta de presa la Sinaia.

Replica liderului ALDE vine dupa ce Eugen Teodorovici a sugerat ca Tariceanu s-a grabit cand a anuntat anularea taxei aplicate companiilor din energie.

Dupa ce seful Senatului a spus ca taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie ar putea fi eliminata, ministrul finantelor spune ca cei care spera ca OUG 114 va fi modificata „sa nu mai spere, pentru ca spera degeaba”.

„Nu trebuie sa pornim de la ideea ca trebuie sa fie modificata. Daca va fi un motiv sa aduca un plus pentru romani cu siguranta suntem deschisi la orice fel de propunere, dar pana atunci cei care spera sa nu mai spere, pentru ca spera degeaba”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul finantelor, referindu-se la actul normativ care a introdus mai multe taxe noi la sfarsitul anului trecut.

Mai mult despre: ,


Comentarii: