Teodorovici anunta ca PSD poate sa castige alegerile cu peste 40%: „Parerea unanima a partidului este ca obiectivul trebuie stabilit prin comparatie cu scorul de la ultimele alegeri locale din 2016”

politica

Eugen Teodorovici, candidat la sefia PSD, afirma ca scorul pe care Marcel Ciolacu si-l propune pentru PSD la urmatoarele alegeri, „cu 3 in fata”, este unul mic. Tedorovici vrea ca PSD sa obtina peste 40% din voturi.

„Alegerea domnului Dancu intr-o pozitie din care s-ar putea pune bazele reformei celui mai important partid politic socialist din Romania obliga la asumarea unui OBIECTIV important la #alegerilelocale (chiar daca Marcel Ciolacu a declarat ca scorul o sa fie cu cifra 3 in fata, parerea unanima a partidului este ca obiectivul trebuie stabilit prin comparatie cu scorul de la ultimele alegeri locale din 2016) si la #alegerileparlamentare (de minim 40%).
Acestea, cred eu, trebuie sa fie tintele PSD.

M-as bucura ca scorul excelent, obtinut la alegerile parlamentare din 2016, ce au urmat guvernului tehnocrat (de trista amintire!) in care domnul Dancu a ocupat functia de vice-premier si ministru al dezvoltarii, sa fie cel putin atins la alegerile ce vor urma.

Cu siguranta, alegerea unui profesionist de talia domnului Dancu in aceasta functie, creste mult ASTEPTARILE, nu doar ale membrilor PSD, ci ale tuturor celor care se simt dezamagiti si tradati de #Iohannis si guvernarea liberala, asteptari legate de o #SCHIMBARE a mentalitatii, a atitudinii fata de respectarea Statutului partidului, a dorintei de a lupta (nu in interiorul partidului, ci cu cei care doresc disparitia PSD!) si, nu in ultimul rand, a aspiratiilor atat de modeste ale actualei ‘conduceri’ interimare a PSD”, a scris Teodorovici pe Facebook.

CEX al PSD a decis, joi, ca il numeasca pe Vasile Dincu in functia presedinte interimar al Consiliului National al PSD. Acesta este in razboi deschis cu un alt lider de seama al partidului, Lia Olguta Vasilescu, despre care a spus ca este „mincinoasa”.

Alegerea lui Dincu a fost puternic contestata de mai multe organizatii PSD din sudul tarii, care i-au reprosat ca are legaturi cu „statul paralel”. Insa, Dincu a fost ales in final in fucntia dorita pentru ca a avut sprijinul organizatiilor PSD din Ardeal.

Ciolacu a declarat, la finalul CEX-ului, ca Dincu este un „om foarte respectat”. ”E normal sa fie opinii diferite, dar la vot au fost 48 de voturi pentru si unul impotriva. Sunt ferm convins ca cel mai indreptatit este Vasile Dancu sa vorbeasca cu colegii mei si sa lamureasca. Nu sunt nemultumiri, ci opinii. Domnul profesor e foarte bun. El e om de stanga, un profesor respectat, a fost vicepremier”, a sustinut Ciolacu.

Intr-un interviu acordat la inceputul lunii iunie lui Ion Cristoi, Dincu a declarat ca a facut studii din care rezulta ca electoratul o percepe drept „mincinoasa” pe Lia Olguta Vasilescu.

„Olguta Vasilescu are eticheta, am facut multe studii de brand pe oamenii partidului, ea are eticheta ca minte. Ea a spus ca nu a pierdut niciodata alegerile si ca noi la Cluj am facut 7-8%. E o idee vadimista, comunicarea noastra la PSD a fost invadata de PRM la un moment dat. Ideea este ca ‘spune orice’, asta mi-a spus-o si mie Vadim Tudor cand eram senator, ca poti sa spui orice ca nimeni nu verifica. A zis ca nu a pierdut niciodata alegerile. Ea a fost membra PRM din 1991, scrie in CV-ul ei, si a pierdut alegerile in 1992, in 1996, in 2000, in 2004. S-a inscris in PSD in 2007, cand a candidat a candidat pe liste USL. Deci ea s-a dus la ala care a batut-o tot timpul si a castigat pe listele USL, unde era si cu liberalii si cu toata lumea impreuna.

(…) Este o minciuna sa spuna ca noi, la Cluj, nu am castigat niciodata alegerile, ca avem 7%. Nu este adevarat”, a declarat Dincu intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Ce s-a intamplat din 2016, mai ales in primul an, in 2017, a distrus total imaginea PSD-ului. Din 46% am ajuns la 20%”, a mai spus Dincu.

Comentarii: