Teodorovici anunta suspendarea lui Iohannis imediat dupa alegeri: „Veniti pe 6 la vot si in prima zi a noului mandat se va declansa procedura de suspendare”

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici i-a indemnat, miercuri seara, pe romani sa vina la vot pe 6 decenbrie, promitand ca „in prima zi a noului mandat se va declansa procedura de suspendare”.

„Veniti pe 6 la vot si in prima zi a noului mandat se va declansa procedura de suspendare”, a spus Teodorovici.

Prezent in studio, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat de acord cu suspendarea lui Iohannis: „Masura care se impune este de suspendare a presedintelui, este un punct de vedere pe care il am de multa vreme. Presedintele nu este la prima abatere de acest gen”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat tot miercuri seara, la Aleph News, ca Iohannis „intruneste toate conditiile pentru a fi suspendat”.

In cursul zilei de miercuri, Adrian Nastase s-a plans ca „nu are cine” sa il suspende pe Iohannis dupa declaratiile presedintelui de marti seara.

„Ceea ce face Iohannis, in aceasta campanie electorala, este inadmisibil. Prin atitudinea lui si prin declaratiile pe care le face, el discrediteaza institutia de Presedinte al Romaniei. De aceea, va indemn, inca o data, mergeti la vot, intelegand ca prin votul vostru veti da si un vot de neincredere pentru Iohannis. Intr-o situatie normala, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constitutiei, el ar fi trebuit suspendat. Din pacate, acum, nu are cine sa faca acest lucru”, a scris Nastase pe blog.

Klaus Iohannis a facut precizari transante, miercuri, intr-o conferinta de presa dupa ce i s-a reprosat ca „nu este echidistant politic”.

„Nu stiu de unde ati scos asta cu echidistanta politica. Cunosc destul de bine Constitutia, presedintele nu poate sa fie membru de partid, dar asta nu inseamna ca presedintele trebuie sa fie un mut sau sa nu aiba opinii politice.

Am facut afirmatii de apreciere legat de activitatea PNL, care s-a zbatut foarte mult si tot a miscat lucruri. Nu le-a miscat pe toate, mai ales ca a avut frana PSD in Parlament.

Am fost foarte franc, am aratat ce prost a guvernat PSD si am facut afirmatii de apreciere la activitatea PNL, care s-a zbatut foarte tare. Cred ca inainte de alegeri romanii asteapta de la mine sa le spun cum vad lucrurile. Cum va imaginati sa stau sa ma uit la luna, sau la stele, sau la soare si sa nu spun ce se intampla. Presedintele vegheaza la buna functionare a statului, unde sunt si partide, si diverse autoritati, si PSD tot a guvernat prost. Acum am spus mai franc ce am de spus”, a raspuns Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: