Teodorovici, arogante fata de ceilalti lideri ai PSD: „Am vrut sa candidez ca sa ridic nivelul competitiei”

politica

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, care si-a retras candidatura de la functia de presedinte executiv al PSD, a declarat vineri ca a incercat sa ridice, prin candidatura sa, nivelul competitiei si ca s-a retras dupa ce propunerea lui ca acela care pierde sa se retraga si din functia detinuta in Guvern nu a fost acceptata.

„Eu nu am incercat decat sa ridic nivelul competitiei si sa spun foarte clar, sa aduc ceva in plus si pentru a demonstra ca nu am niciun fel de teama de niciun fel de competitie am spus foarte clar ca ar fi foarte corect ca cel care pierde sa se si retraga din functia pe care o detine. (…) Eu am spus ori mergem in aceasta varianta, ori ma retrag. Ca oficial, ca demnitar, ca ministru intr-un Guvern trebuie sa faci ce trebuie sa faci pentru tara in primul rand, pentru Guvern si mai tarziu pentru partid. Plecand de la un principiu, care din punctul meu de vedere nu a fost corect aplicat, am ridicat aceasta provocare cu atat mai mult cu cat nu ma temeam de niciun fel de competitie, cu atat mai mult in aceasta in care ma inscrisesem acum cateva zile”, a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

Intrebat daca ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu, ar fi avantajat in competitia pentru functia de presedinte executiv al PSD in contextul relatiei pe care acesta o are cu primarii, Teodorovici a raspuns: „Nu. Asta doar in mintea celor care nu inteleg faptul ca intr-un Guvern ministrul de Finante este cheia si pe legea pensiilor, si pe salarizare, si pe PNDL, si pe FDI si cam pe tot”.

Eugen Teodorovici a precizat ca el colaboreaza foarte bine cu toti colegii.

„Cred ca nu este cineva care sa imi reproseze din punct de vedere profesional sau uman ceva. Daca este cineva si poate sa o faca sa o faca, dar nu cred ca este cineva”, a afirmat el.

Social-democratul a precizat ca la congresul de sambata o va vota pe Viorica Dancila la functia de presedinte al PSD.

„Dansa ar trebui sa fie apreciata pentru toate problemele pe care le infrunta astazi si intr-o situatie pe care partidul nu a mai intalnit-o pana in prezent si face fata cu brio. Nu ar trebui sa fie pusa pe picior de egalitate cu alti colegi din partid, cu foarte mare experienta in politica. Sunt convins ca daca ar fi fost in locul domniei sale nu ar fi facut fata cum face dansa astazi”, a mai spus Teodorovici.

Mai mult despre:

Comentarii: