Teodorovici depune plangere penala impotriva lui Ciolacu: „Actiuni mafiote, nu accept ca acest partid sa fie terfelit de niste infractori”

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anuntat ca va depune plangere penala impotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu. Actuala conducere a PSD incearca ca il impiedice pe Teodorovici sa candideze la sefia PSD.

Comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a transmis luni Comitetului Executiv ca dosarul lui Eugen Teodorovici nu este complet. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Europa Libera ca senatorului PSD ii lipsesc programul politic si echipa cu care sa candideze in cadrul Congresului Extraordinar.

Eugen Teodorovici afirma ca decizia de astazi face parte din planul conducerii interimare a PSD de a-i bloca candidatura pentru functia de presedinte la Congresul extraordinar programat pentru 22 august. Potrivit acestuia, PSD a declarat catre Tribunal o conducere, in timp ce pentru a primi banii de subventie de la Autoritatea Electorala Permanenta, au anuntat conducerea interimara.

„Domnii Ciolacu si Stanescu au facut fals si uz de fals, iar eu voi face plangere penala. Nu accept ca acest partid sa fie terfelit de niste infractori. Au insusit o calitate doar pentru a obtine bani. Modificarile aduse la Statut sunt realizate de o conducere nelegala. Statutul e incalcat in mod clar. Fiecare parte se adreseaza instantei, dar ei pun in pericol validarea listelor din 18 august pentru locale, pun in pericol existenta intregului partid. Parchetul poate cere radierea partidului. Eu sunt presedintele interimar al partidului pe legea actuala si pe Statut, sunt presedintele CEX-ului”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Europa Libera.

Eugen Teodorovici a adaugat ca daca va prelua conducerea PSD, nu va schimba listele cu candidati pentru locale.

„Stiti cate presiuni face domnul Ciolacu in teritoriu, inclusiv cu organizatia mea de la Tulcea? Face presiuni sa nu primesc sprijin de acolo. Pai cum iti permiti tu sa faci, astea sunt actiuni mafiote, sa faci presiuni pentru a nu mi se da sprijinul pentru a nu putea candida la Congres. Care e teama acestei echipe odioase? In 22 august Congresul nu va avea loc pentru ca problema in PSD nu e cu validarea sau cu interimatul, problema e de substanta cu echipa Ciolacu – Stanescu. Nu putem castiga alegerile locale cu echipa Ciolacu-Stanescu. Nu poti sa faci Congres online, scrie clar in Statut ca se face fizic, iar votul trebuie sa fie secret, scrie in lege. Nu va fi nici un Congres al PSD in 22 august”, a fost pozitia lui Eugen Teodorovici.

Senatorul a detinut anul trecut functia de presedinte executiv, pe care a obtinut-o in cadrul Congresului din iulie 2019. Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, Viorica Dancila a fost fortata sa isi dea demisia in cadrul Comitetului Executiv din luna decembrie. Teodorovici nu a renuntat insa la functia sa si sustine ca el trebuia sa preia conducerea interimara a partidului dupa demisia Vioricai Dancila.

Fostul ministru de Finante a acuzat actuala conducere a PSD ca a folosit banii din subventie pentru a-i bloca aparitiile in mass-media, ca a votat guvernul Orban si ca intarzie depunerea motiunii de cenzura.

Comentarii: