Teodorovici o da la intors dupa ce i-au sarit in cap mai multi deputati PSD. Ideile sale, „complet inacceptabile”

politica

Declaratia privind asigurarile medicale a vizat o mai buna administrare a fondurilor in sistemul medical si, implicit, o imbunatatire a serviciilor medicale, nicidecum o adancire a inegalitatii sociale, a precizat sambata ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

„In primul rand, cred cu tarie ca fiecarui cetatean trebuie sa-i fie respectat dreptul constitutional de a-i fi ocrotita sanatatea. Totodata, consider ca un sistem de servicii functional este acela care se bazeaza pe principiile echitatii, universalitatii si solidaritatii, nicidecum unul care sa duca la comportamente discriminatorii.

Consider ca toti romanii, indiferent de veniturile realizate, trebuie sa beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmatia mea a avut in vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat sa isi poate adauga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contributia la medicamente, ingrijirea la batranete sau in caz de invaliditate temporara sau permanenta, recuperare medicala etc. Astfel, putem asigura o mai buna finantare a sistemului si creste eficienta sa.

In prezent, exista un singur pachet minimal asigurat de stat iar accesul la serviciile de sanatate este un drept universal pentru toti cetatenii”, a declarat ministrul Finantelor.

Deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat, sambata, pe Facebook, ca fiind „complet inacceptabila” ideea ministrului de Finante privind aparitia unor pachete diferite de servicii de sanatate in functie de contributiile platite.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a scris pe Facebook ca Eugen Teodorovici greseste cu ideea introducerii a doua pachete de servicii de sanatate in functie de cuantumul contributiei platite la CASS, pentru ca masura ar „deschide un drum catre o societate divizata”.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferinta pe teme medicale, ca din punctul sau de vedere ar trebui sa existe doua pachete de servicii de sanatate in functie de cuantumul contributiei platite la asigurarile de sanatate.

Comentarii: