Teodorovici posteaza furios mesaje in miez de noapte. Dimineata primeste o noua lovitura: „Acest ministru minte pe toata lumea”

politica

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, i-a raspuns, sambata seara, indirect, pe Facebook, senatorului liberal Florin Citu. Liberalul a scris, sambata dimineata, pe reteaua de socializare, ca Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul ca a platit datoria externa cu fonduri europene.

Florin Citu s-a referit la faptul ca din fondurile furnizate Romaniei de Uniunea Europeana (UE) au fost achitate imprumuturile de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), solicitandu-i ministrului Finantelor sa raspunda public cu privire la acest subiect.

„Lupta politica nu mai are nicio legatura cu realitatea sau cu profesionalismul celor care au impresia ca inteleg peste noapte itele finantelor sau ale economiei. Este, deopotriva, amuzant si aberant sa vezi cum masuri luate la un moment dat de Guvernul Romaniei, intr-adevar, cu acordul Comisiei Europene (dar nu cu un singur Comisar al politicii regionale !) si nu doar de Romania, masuri care au condus la cel mai mare progres in utilizarea fondurilor europene incepand cu anul 2013, sunt astazi prezentate de politicieni, mai degraba ignoranti, ca sa nu spun rau intentionati, drept minciuni sau bombe”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook, sambata seara.

Ministrul Finantelor a mentionat ca, fie ca se refera la continuarea finantarii proiectelor care nu au fost finalizate intr-un singur ciclu financiar, fie la decontarea din fonduri europene a unor proiecte importante finantate din fonduri nationale sau atrase de la diverse institutii financiare (inclusiv BEI si BERD), asa numitele proiecte retrospective, acestea au fost masuri luate in deplina conformitate cu regulamentele europene.

„Sigur, chiar daca unii abia acum au aflat, dupa mai mult de 4 ani, sunt oricand dispus sa ofer explicatii! Observ ca pseudo-specialisti sau asa zisi politicieni, pentru ca despre economisti adevarati nu poate fi vorba in acest context….fac aprecieri bombastice cu privire la reducerea finantarii proiectelor de investitii prin achitarea datoriei externe a tarii din fonduri europene. Repet: sunt oricand dispus sa ofer explicatii suplimentare acelora care dovedesc, ori de cate ori fac afirmatii publice, ca nu au capacitatea de a intelege nici mecanismele legate de finantarea europeana, nici de rambursarea imprumuturilor externe”, a mai spus Teodorovici.

Florin Citu i-a replicat ministrului Finantelor in scurt timp.

„Ministrul credibilitate ZERO si guvernul de incompetenti.

Atunci cand asa zisul ministru al finantelor va contrazice sau spune ca nu aveti dreptate aduceti-i aminte acest lucru:

– Pe 16 octombrie 2018 semna si trimitea un document oficial catre Comisiei Europene si Consiliului UE in care prezenta masurile luate de guvernul Romaniei pentru a reduce deficitul structural- neaplicarea legii salarizarii.

– Pe 20 octombrie 2018, patru zile mai tarziu, incerca din greu sa convinga o Romanie intreaga ca guvernul nu a luat o astfel de decizie. (chiar si cu documentul semnat de el pe masa). Asta da tupeu de …

Acest ministru minte pe toata lumea. Ii minte pe cetatenii acestei tari dar si pe cei de la Comisia Europeana de la care cerseste bani sa-si acopere gaurile la buget.

V-am prezentat cel mai recent exemplu. As mai putea adauga tampeniile cu plafonarea pretului la gaze sau la combustibil etc etc

Acest ministru ‘credibilitate zero’ alaturi de Andrusca, Olguta Vasilescu, Darius Valcov (condamntat in prima instanta la 8 ani cu executare) si bineinteles sefa lor Dancila, ne vor reprezenta la presedintia Consiliului UE. Acest grup de incompetenti, care a ingropat economia nationala in doar 16 luni, va exporta criza noastra in UE. Sunt aceeasi oameni. Asta pot ei sa faca. Sa distruga si sa fure.

Dragnea nu va trimite acest guvern acasa. Este disperat sa scape de puscarie si stie ca presedintele nu-i va mai da un premier.

Ramane motiunea de cenzura. O singura lovitura. De aceea este vital sa o folosim DOAR atunci cand are cele mai mari sanse de reusita. Si asa vom face”, a scris Citu pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: