Teodosie, atac violent la adresa presedintelui Iohannis: „Jigneste ortodoxia. Crestinii sunt atacati. A incetat ciuma cand s-au scos moastele Sfantului Dimitrie”

news

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a lansat miercuri noapte un atac dur la adresa presedintelui Iohannis, acuzandu-l ca jigneste ortodoxia si ca ii ataca pe „crestini”. „Acea afirmatie, ‘dupa sarbatori vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii”, a spus Teodosie la Romania TV.

”Crestinii se simt neglijati si parasiti. A mai fost o pandemie in secolul XIX, iar la o saptamana de la Inviere nu a mai fost niciun mort. Toti regii Romaniei au simtit ortodox. Ei au luptat sa nu jigneasca ortodoxia. Domnul Vela e un om de credinta. Crestinii asa vad, ca pe un atac. (…) A incetat ciuma cand s-au scos moastele Sfantului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniti si ne aduceti lumina si paste.

Acea afirmatie, ‘dupa sarbatori vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii. De la varful tarii s-a spus asa ceva. Noi, de acolo, asteptam ocrotire.

Domnul ministru nu a facut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul si cu presedintele. Noi nu ne-am gandit decat la ordine, nu la dezordine. Crestinii care vor Sfanta Lumina stiu de ordine ”, a  declarat Teodosie la RTV.

Presedintele Klaus Iohannis a facut miercuri un apel catre romani sa stea acasa, altfel „dupa sarbatori vom avea inmormantari”.

„Dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii, eu va spun acelasi lucru pe care il spun si medicii, in frunte cu ministrul Sanatatii, acelasi lucru pe care il spun expertii, acelasi lucru pe care il spune Organizatia Mondiala a Sanatatii: Stati acasa! Altfel, dupa sarbatori vom avea inmormantari”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a anuntat ca va solicita la sedinta pe care o are cu membri ai Guvernului sa se revina asupra acordului incheiat intre Ministerul Afacerilor Interne si Biserica Ortodoxa Romana privind sarbatoarea Pastelui.

„In cadrul acestei sedinte, voi solicita premierului Orban si ministrului de Interne sa revina asupra acestui acord, sa gaseasca daca vor o formula care respecta principiul ‘Stati acasa’, care se incadreaza perfect in solicitarile din decretul care prelungeste starea de urgenta si care, evident, respecta toate ordonantele militare”, a anuntat seful statului.

Presedintele are miercuri, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile care se impun in contextul prelungirii starii de urgenta cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finantelor Publice, Vasile Citu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: