Teodosie, diavolul de la Constanta: „Anul trecut au murit mai multi. Facem niste exagerari ca sa aducem frica. Frica aduce boala” – Video

news

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a acordat duminica seara un interviu postului Constanta TV in care a lansat noi teorii conspirationiste si negationiste in legatura cu epidemia de coronavirus.

”Referitor la cei peste 10.000 de morti, statisticile arata ca anul trecut au murit mai multi. Acum stim si noi. Din cei 10.000, nici macar jumatate nu au murit de Covid. Au fost boli asociate. Facem niste exagerari ca sa aducem frica. Frica aduce boala”, a sustinut arhiepiscopul Tomisului.

Intrebat ce crede despre posibilitatea ca vreunul dintre romanii pe care ii cheama la pelerinajul de Sf. Andrei sa se infecteze si sa moara, Teodosie a avut o reactie cinica.

„Daca acolo este momentul sa plece din viata aceasta, pleaca la Dumnezeu, dar a venit la sarbatoare. A venit insetat cu sufletul dupa Dumnezeu. Noi nu ii chemam cu forta, ii invitam. Cine voieste, este cuvantul Mantuitorului… Cine voieste, sa vina! Nu e obligat!”, a spus Teodosie.

”La aceasta zi au dreptul sa vina. Au dreptul religios sa vina toti romanii pentru ca este parintele lor religios”, a mai sustinut Teodosie.

Intrebat de moderator ”cum impacam dreptul religios cu dreptul lumesc”, Teodosie a spus ca ”fara hrana spirituala nu exista sanatate publica. Omul se imbolnaveste mai inainte inautru, in suflet. Daca sufletul este innegrit, trist, orice tristete aduce boala”.

Arhiepiscopia Tomisului si IPS Teodosie a invitat sambata autoritatile statului, de la presedinte, premier, pana la autoritati locale, sa ia parte la sarbatoarea nationala religioasa a tuturor romanilor, Sfantul Apostol Andrei. Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare: „Ce veti face? Ne veti bate, amenda, aresta si executa?”.

Prefectul Constantei l-a refuzat pe IPS Teodosie, spunand ca nu are domiciliu in comuna Ion Corvin si daca ar participa ar incalca regulile in privinta carantinei instituite in Constanta.

Duminica, 29 noiembrie, si luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului savarseste Sfanta Liturghie la manastirea „Pestera Sfantului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judetul Constanta.

Joi, Teodosie a trimis o circulara prin care ii cheama pe toti preotii din Eparhia Tomisului, personalul clerical si monahal, sa mearga la Pestera Sf Andrei ca ”sa savarseasca in sobor Sfanta Liturghie”.

Patriarhia Romana a sustinut cauza lui IPS Teodosie si a cerut autoritatilor sa permita pelerinajul la Pestera Sf. Apostol Andrei: O exceptie necesara pentru un caz exceptional.

Politia si Jandarmeria Constanta au anuntat joi ca in 30 noiembrie vor fi patrule in zona Manastirii Pestera Sfantului Andrei din localitatea Ion Corvin, pentru a verifica daca se respecta masurile impuse in contextul pandemiei de COVID-19, iar daca va fi necesar efectivele de ordine vor fi suplimentate, subliniind ca vor putea participa la ceremonii, conform legii, doar localnicii.

In 30 noiembrie este Praznicul Sfantului Apostol Andrei si se organiza pelerinajul de la Pestera si Manastirea Sfantul Apostol Andrei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: