Teodosie iar si-a facut de cap, a incalcat restrictiile: „Cine sa ne opreasca? Bisericile sunt vindecatoare de boli”

news

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopala, ca multumeste autoritatilor care l-au facut sa intuiasca faptul ca se pot ruga credinciosii si la miezul noptii, informeaza News.ro.

Organizand slujba dupa ora 23:00, el a incalcat restrictiile impuse de carantina instituitain municipiul Constanta, faptul ca dupa ora 23 exista si interdictie de circulatie, precum si recomandarile Patriarhiei, noteaza sursa citata.

El a mai afirmat ca bisericile nu trebuie sa se inchida orice boala ar veni si ca el ar fi trebuit sa se imbolneasca primul avand in vedere cati oameni s-au aflat in biserica. La Te Deum in Catedrala au fost prezenti zeci de credinciosi, cei mai multi purtand masca de protectie, dar fara a respecta si distantarea sociala.

La un moment dat, cativa credinciosi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvantat.

La finalul ceremoniei religioase, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a multumit autoritatilor care i-ar fi ingaduit aceasta rugaciune de la miezul noptii.

“Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta noapte de lumina pentru care multi nu au avut sperante, unii nu au venit temandu-se ca ii opreste cineva. Sigur, cine sa ne opreasca, avem dreptul cu totii sa ne rugam cand ne este ceasul rugaciunii. Si iata vreau sa multumesc si autoritatilor de aici cu care m-am consultat si m-au incuviintat, nu expres, ci m-au facut sa intuiesc ca noi putem sa ne rugam si la miezul noptii si le multumesc pentru ca ordinele omenesti nu pot sa anuleze poruncile dumnezeiesti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat ca bisericile nu trebuie sa se inchida orice boala ar veni si ca el ar fi trebuit sa se imbolnaveasca primul la cati oameni s-au aflat in biserica.

“Am spus-o de mult ca bisericile nu se vor mai inchide si o spun iarasi, bisericile nu trebuie sa se inchida orice boala ar mai veni. Bisericile sunt vindecatoare de boli. Am fost multi aici in biserica, nu ne-am imbolnavit. Eu trebuia sa ma imbolnavesc primul, dar nu nu m-am imbolnavit. De aceea, pentru ca daca il avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor si al trupurilor noastre vom ramane sanatosi nu numai la trup, dar si la minte si la constiinta noastra care va ramane treaza”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Mai mult despre:

Comentarii: