Teodosie Spagoveanu a reusit sa enerveze si conducerea BOR: „Nu onoreaza pe nimeni ce a facut”

news

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a caracterizat cele petrecute sambata la Catedrala Sf. Petru si Pavel din Constanta – unde arhiepiscopul Tomisului a impartasit mai multi copii cu aceeasi lingurita, iar preotii nu purtau masti si distanta intre persoane nu era respectata – drept neonorante.

La solicitarea News.ro, Banescu a transmis: „Indrumarile bisericesti ale Patriarhiei Romane pentru perioada in care ne aflam sunt clare, amanuntite si publice. Fireste ca nu este vorba despre vreun pericol legat de impartasirea in sine, dar ostentatia cu care inteleg ca s-a procedat, dupa ce s-au facut publice aceste indrumari, nu onoreaza pe nimeni”.

Conform Institutului National de Sanatate Publica, accesul persoanelor in lacasurile de cult este permis numai cu respectarea precautiunilor universal valabile pentru limitarea raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV-2.

Accesul persoanelor in lacasul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafete de 8 mp per persoana, iar personalul si persoanele care intra vor purta masca, astfel incat sa acopere gura si nasul, si isi vor dezinfecta mainile.

La intrarea in lacasul de cult va fi efectuat un triaj observational si nu va fi permis accesul persoanelor care prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree).

Slujbele vor fi oficiate doar in aer liber, cu mentinerea distantei intre persoane si nu este recomandata organizarea de pelerinaje sau calatorii religioase.

Va fi evitata atingerea sau sarutarea obiectelor sacre de cult, binecuvantarea se va oferi/ primi de la o distanta de cel putin 1 metru, se va evita oferirea/ primirea impartasaniei in conditile in care nu se pot asigura lingurite si pahare de unica folosinta.

Patriarhia Romana a precizat ca o decizie privind impartasania comuna va fi luata dupa 1 iunie.

Mai mult despre:


Comentarii: