Tergiversare in dosarul de coruptie al Sorinei Pintea. Dupa 7 luni, cauza este transferata la Tribunalul Maramures

news

Un magistrat de la Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, ca aceasta instanta nu are competenta de a judeca dosarul in care fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea este acuzata de luare de mita, cauza fiind trimisa la Tribunalul Maramures.

Decizia, care este definitiva, a fost luata dupa aproape sapte luni de la momentul in care DNA a trimis dosarul in instanta.

„In baza art. 47 alin. 3 Cod proc. pen. admite exceptia de necompetenta teritoriala a T.B. Sectia I Penala. In baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Maramures, judetul Maramures. In baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 02.12.2020″, se arata in decizia tribunalului, citata de Agerpres.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale).

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, incheiat in anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

„In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza DNA.

Initial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, insa a fost eliberata din arest pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Mai mult despre:

Comentarii: