TERIFIANT. Ce s-a gasit in telefonul sirianului care s-a aruncat in aer. „Terorismul ISLAMIST a ajuns in Germania”

externe

Politistii care investigheaza cazul refugiatului sirian care s-a aruncat in aer la Ansbach au gasit in telefonul acestuia o inregistrare video terifianta.

Mohammad Daleel, sirianul care a ranit 15 persoane la Ansbach, dupa ce s-a aruncat in aer, avea in telefon o inregistrare video in care jura credinta organizatiei teroriste ISIS, informeaza BBC.

„El a anuntat in mod explicit ca actioneaza in numele lui Allah. A jurat credinta (liderului gruparii ISIS) Abou Bakr al-Bagdadi (…) si a anuntat in mod expres ca se razbuna pe germani pentru ca acestia se pun in calea islamului”, a spus ministrul de Interne din Bavaria, pe baza unei prime traduceri a inregistrarii video care a fost facuta in limba araba.

„Terorismul islamist a ajuns in Germania”, a confirmat ministrul Justitiei din Bavaria, Winfried Bausback.

Cincisprezece persoane, dintre care patru grav, au fost ranite in atacul cu un dispozitiv explozibil de duminica din apropierea locului unde se desfasura un festival de muzica la Ansbach, in sudul Germaniei, a anuntat luni Carda Seidel, primarul orasului unde s-a produs incidentul in care si-a pierdut viata autorul faptei, relateaza DPA.

Majoritatea persoanelor au fost ranite de fragmentele de metal produse de explozie, a adaugat un alt oficial al orasului.

Sirianul urma sa fie deportat in Bulgaria, a declarat luni un purtator de cuvant al Ministerului de Interne.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: