Teroare in Germania. Sute de politisti cauta un REFUGIAT sirian. Ce atrocitate pune acesta la cale

externe

Sute de politisti germani au fost desfasurati sambata intr-un cartier din orasul Chemnitz, estul Germaniei, pentru a gasi un sirian in varsta de 22 de ani suspectat de planuirea unui atentat cu bomba, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Politia din landul Saxonia a anuntat sambata ca se afla pe urmele lui Jaber Albakr, un sirian nascut in ianuarie 1994, care este banuit „de pregatirea unui atentat cu bomba”.

Mai devreme, politia a anuntat pe Twitter ca desfasoara „o operatiune de amploare in orasul Chemnitz din cauza suspiciunilor legate de pregatirea unui atentat” si a facut cunoscut ca a evacuat o cladire in cartierul Fritz-Heckert-Gebiet.

In timpul verificarilor in apartamentul vizat, politia nu a gasit suspectul, nici bomba, insa a gasit urme de explozivi, a declarat un purtator de cuvant al politiei. Informatiile care au condus la organizarea acestei operatiuni au fost transmise vineri seara de catre serviciul german de informatii interne, a precizat el.

Potrivit site-ului Focus online, care citeaza surse ale serviciilor de securitate, Jaber Albakr a sosit in Germania anul trecut ca refugiat si se afla sub supravegherea serviciului de informatii interne de ceva timp. El este suspectat ca ar fi planuit un atac cu bomba ce viza un aeroport german.

sirian

„Luam foarte in serios aceasta amenintare. Autoritatile competente se afla in contact strans”, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: