TEROARE in Turcia. Ce patesc cei care spun ca lovitura de stat a fost o „INSCENARE”

externe

Autoritatile din Turcia iau masuri si impotriva celor care au indraznit sa spuna pe retelele de socializare ca puciul contra lui Erdogan a fost o „inscenare” pusa la cale chiar de catre guvern.

Ministrul Justitiei, Bekir Bozdag, a anuntat ca turcii care pun la indoiala autenticitatea puciului vor fi anchetati de catre procurori, informeaza Hurriyet Daily News.

Ministrul a declarat, pentru postul Kanal 7, ca oricine sugereaza ca puciul a fost o „inscenare”, atunci „mai mult ca sigur a avut un rol” in lovitura de stat.

Multi turci au scris pe retelele de socializare ca insurectia militarilor a fost ordonata chiar de catre Erdogan pentru a avea apoi motiv sa-si elimine adversarii si sa-si creasca puterile.

„Uitati-va la cei care spun pe internet ca totul a fost o inscenare. Procurorii ii ancheteaza deja. Cei mai multi dintre ei sunt niste ratati care cred ca este onorabil sa mori la comanda lui Fethullah Gulen”, a spus ministrul Justitiei.

De la tentativa de lovitura de stat peste 13.000 de oameni au fost arestati in Turcia si zeci de mii de functionari publici au fost suspendati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: