Teroarea instaurata de Sectia Speciala a PSD i-a inhibat pe oamenii legii. Acuzatiile unui procuror: „Acum 4-5 ani, politistii ar fi intrat fara sa stea pe ganduri”

news

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, Claudiu Sandu,  afirma ca, cel mai probabil, oamenii legii nu au intrat in casa unde era sechestrata adolescenta din Caracal, de teama sa nu incalce Codul Penal si, din cauza asta, sa fie anchetati ulterior.

”Eu cred ca daca se intampla o asemenea fapta acum 4-5 ani, politistii ar fi intrat fara sa stea pe ganduri la trei dimineata, sa incerce sa salveze copila. Acum nu mai intra nimeni, nicaieri, daca nu scrie in CP si CPP, pentru ca nu mai are nimeni curaj. Acesta este adevarul. Nu mai are nimeni curaj. Pentru ca orice masura mai ferma pe care o iei genereaza o nebunie. Eu cred ca daca nu ar fi existat acele schimbari legislative care au slabit interventia procurorilor si au crescut libertatile infractorilor poate ca in cazul Caracal s-ar fi actionat altfel, nu stiu. Nu am o certitudine, este opinia mea”, a declarat Claudiu Sandu pentru G4Media.ro.

”Pe de o parte, mi-e foarte greu sa imi dau cu parerea despre un caz in lucru care nu este al meu, pentru ca nu stim toate detaliile din ancheta, stim doar cateva informatii care au venit pe surse in media. Dar esential este ca, atunci cand lucram cu SRI, in cazul in care aveam un mandat, sau ceream localizarea unui numar de telefon sau unui alt dispozitiv, SRI avea capacitatea tehnica sa indice cu precizie de cativa metri unde se afla acel dispozitiv. Cei de la SRI au o capacitate tehnica mult superioara”, a mai declarat procurorul Claudiu Sandu.

Inca din ianuarie 2019, procurorul avertiza ca decizia CCR, care sustine ca protocoalele de colaborare dintre Parchet si SRI sunt neconstitutionale, va produce efecte dezastruoase in special in dosarele grave, care implica omoruri, violuri si talharii. La inceputul anului, in argumentarea sa, procurorul Sandu dadea un exemplu similar cu episodul sinistru din Caracal:

”Ati auzit probabil de crima din Fagaras din 2010, cu victima violata si incendiata. Criminalul a intrat in casa peste o studenta la Stomatologie ca sa fure. A descoperit-o, a violat-o si a injunghiat-o, apoi a incendiat camera cu victima in agonie. In urma incendiului, probele au fost distruse in mare parte. Doar ca individul mai incercase sa sparga in acea noapte si o casa vecina. I-am gasit o amprenta pe o fereastra si l-am identificat. Am mers apoi la cei de la SRI si l-am localizat imediat”, explica in ianuarie 2019 prim-procurorul de la PT Brasov.

Mai mult despre: ,

Comentarii: