Terorist ISIS, prins printre REFUGIATI. Guvernul italian a incercat sa ASCUNDA informatia

news

Un terorist condamnat in urma cu cativa ani pentru legaturi cu ISIS si Al Qaeda a fost prins dupa ce a intrat in Europa cu acte false, dandu-se drept un solicitant de azil. Mehdi Ben Nasr, in varsta de 38 de ani, a sosit luna trecuta pe insula italiana Lampedusa cu o barca de refugiati.

Potrivit The Telegraph, Mehdi a fost arestat in Italia, in 2008, si condamnat la sapte ani de inchisoare, dupa s-a dovedit ca a condus o grupare terorista aflata in legatura cu Al Qaeda. In urma condamnarii, barbatul a fost extradat in Tunisia.

La arestarea lui, politistii spun ca au confiscat otravuri, detonatoare de explozibil la distanta si manuale de gherila. Alti 13 algerieni si tunisieni care se aflau in Europa au fost prinsi atunci ca parte a unei operatiuni anti-terorism condusa de autoritatile italiene. Condamnarea lui Medhi la sapte ani de inchisoare s-a bazat in mare parte pe 25 de interceptari telefonice.

terorist

Mehdi a revenit in Italia pe 4 octombrie sub numele de Mohamed Ben Sar, cu acte de identitate false. El le-a declarat autoritatilor ca vrea sa ajunga in nordul Europei pentru a-si intalni rudele. Cu toate acestea, autoritatilor li s-a parut suspect cand l-au reintalnit dupa trei zile, iar la inregistrarea amprentelor i-a fost dezvaluita adevarata identitate.

„In timpul arestului (saptamana trecuta), politia a gasit manuale al-Qaeda care descriau modul de producere a explozibililor si dispozitive de detonare. Cu cateva zile inainte, el a fost interceptat telefonic in timp ce dadea sfaturi si recomanda contactarea unei grupari teroriste din Siria”, informeaza The Telegraph. Printre apelurilor interceptate a fost si unul facut la teroristi din Damasc.

Postul german N-TV sustine ca guvernul italian ar fi incercat initial sa ascunda toata aceasta poveste pentru a evita inducerea sentimentului de panica. Informatia a aparut abia la cateva zile dupa ce Mehdi a fost retinut.

Guvernul italian l-a deportat pe terorist inapoi in Tunisia, unde a fost predat autoritatilor.

Oficialii guvernamentali europeni si-au afirmat in mai multe randuri temerea ca ISIS si alte grupari teroriste s-ar folosi de criza refugiatilor pentru a-si infiltra agentii pe continentul european.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: