externe

Teroristii incep santajul: gruparea „Jihadul islamic” anunta ca detine 30 de ostatici israelieni si cere in schimbul lor „eliberarea prizonierilor nostri”

Liderul miscarii teroriste palestiniene Jihadul Islamic, Ziad al-Nakhala, a afirmat duminica ca gruparea detine ca ostatici 30 de cetateni israelieni. Site-ul televiziunii Al Mayadeen, cunoscuta ca fiind apropiata de miscarea Hezbollah din Liban, a publicat declaratia lui al-Nakhala.

Afirmand ca un total de 30 de israelieni, inclusiv soldati si colonisti israelieni, au fost capturati de Miscarea palestiniana Jihadul Islamic, al-Nakhala a declarat ca acestia ar putea fi eliberati doar in schimbul prizonierilor palestinieni.

„Captivii nu vor fi repatriati pana cand toti prizonierii nostri nu vor fi eliberati”, a precizat al-Nakhala, facand referire la miile de teroristi islamisti aflati dupa gratii in Israel.

Gruparea palestiniana Hamas a lansat sambata operatiunea „Al-Aqsa Flood”, afirmand ca aceasta a fost un raspuns la asaltul Moscheii Al-Aqsa si la cresterea violentei colonistilor. Aceasta a declarat ca a lansat rachete si a capturat mai multi israelieni.

Ca represalii, armata israeliana a initiat Operatiunea „Sabia de fier” impotriva Hamas, lansand lovituri aeriene asupra Fasiei Gaza. Duminica, luptele au continuat, Israelul declarand starea de razboi si continuand atacurile aeriene asupra tintelor Hamas.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

6 minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago

Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis…

48 de minute ago

Compania mama a facebook si Instagram se confrunta cu o investigatie europeana privind riscurile pentru siguranta copiilor

Site-urile de socializare Facebook si Instagram ale companiei Meta vor fi investigate pentru posibile incalcari…

3 ore ago

Producatorul de produse petroliere Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni in zona

Compania americana Chevron, a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

3 ore ago