Teroristii sunt tot mai aproape. Isis a pus la cale asasinarea Reginei Marii Britanii

news

Soc la Casa Regala a Marii Britanii. Reteaua terorista Stat Islamic a planuit asasinearea Reginei Elisabeta a II-a si a Printului Charles cu ocazia ceremoniilor care marcheaza incheierea celui de-al II-lea Razboi Mondial. Complotul a fost dejucat.

Agentii Serviciului britanic de informatii interne (MI5) si cei ai unitatii speciale a Scotland Yard pentru protectia familiei regale (SO14) au intrat pe fir si au dejucat complotul terorist, scrie Mail on Sunday, potrivit Mediafax.

Planul, elaborat in Siria de liderii retelei teroriste Stat Islamic si care urma sa fie pus in aplicare de militanti islamisti britanici, prevedea aruncarea in aer a unui recipient sub presiune cu ocazia ceremoniilor programate la Londra pe 15 august, la 70 de ani de la capitularea Japoniei in al II-lea Razboi Mondial.

Principalele tinte ale complotului terorist erau regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si printul Charles. La ceremoniile care se vor desfasura sambata viitoare in zona Whitehall/Westminster Abbey, in centrul Londrei, ar urma sa participe si alti membri ai familiei regale britanice, inclusiv printul consort Philip, precum si oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron.

Atacul urma sa fie comis cu un dispozitiv exploziv artizanal similar cu cel utilizat in anul 2013 la maratonul din Boston, un atac soldat cu trei morti si 260 de raniti. Cel mai grav atentat comis in istoria recenta in Marea Britanie – atentatul de la Londra din 7 iulie 2005 – s-a soldat cu 52 de morti si peste 700 de raniti.

Reteaua terorista sunnita Stat islamic, activa in Irak si Siria, a amenintat in mai multe randuri ca va ataca obiective occidentale. Din grupul terorist fac parte mii de islamisti vest-europeni, inclusiv britanici.

Foto: dunyavegercekler.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: