Tertipurile bugetarilor de lux. Citu: „Cum poate sistemul medical, dintr-o data, sa dea unui functionar public concediu medical peste noapte?”

politica

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, se declara revoltat de practica acordarii concediilor medicale „peste noapte” pentru functionarii publici care sunt vizati de o posibila detasare sau care nu isi fac treaba. El a declarat, sambata, la Digi24, ca acest sistem trebuie sa inceteze.

Florin Citu a declarat ca a lucra cu functionari public este „complicat”: „Vorbim de criterii de performanta, sa ii facem responsabili”.

El a spus ca o mare problema este atunci cand functionarii publici intra in concediu medical „peste noapte” atunci cand este vizat de o detasare si a adaugat ca nu intelege cum medicii isi asuma un astfel de risc.

„De fiecare data cand incerci sa te indrepti impotriva lor (a functionarilor publici – n.r.) pentru ca nu isi fac treaba, intra singuri in concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot sa o inteleg: cum poate sistemul medical, dintr-o data, sa dea unui functionar public concediu medical peste noapte?!

Cand incerci sa detasezi sau sa muti un functionar public, dintr-o data se imbolnaveste. Detasarea e singura sanctiune.

Asta cu concediile medicale trebuie sa se opreasca! Nu inteleg cum medicii isi asuma astfel de riscuri sa le dea functionarilor publici concedii medicale peste noapte – prefecti, de la casa de Sanatate, peste noapte intra in concediu medical ca sa nu poti sa ii misti”, a comentat ministrul Finantelor la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: