Tesla reduce preturile in China pentru a doua oara in 3 luni pe fondul scaderii cererii

money

Tesla a redus, vineri, preturile masinilor in China pentru a doua oara in mai putin de trei luni, pe cea mai mare piata auto din lume, in conditiile in care concurenta se intensifica si cererea este tot mai slaba, scrie Reuters.

Aceasta reducere, alaturi de o reducere din octombrie, precum si de diverse stimulente care se ridica pana la 10.000 de yuani acordate cumparatorilor chinezi in ultimele trei luni, reprezinta o taiere cu 13% pana la 24% a preturilor Tesla din septembrie, potrivit calculelor Reuters.

Vineri, producatorul auto american a redus preturile pentru toate versiunile vehiculelor sale Model 3 si Model Y in China cu un procent cuprins intre 6% si 13,5%, potrivit calculelor Reuters bazate pe preturile afisate pe site. Pretul de pornire pentru Model 3, de exemplu, a fost redus la 229.900 de yuani (33.427 de dolari), de la 265.900 de yuani.

Masura vine dupa ce datele asociatiei industriale au aratat ca livrarile de masini Tesla fabricate in China in luna decembrie au scazut la 55.796 de unitati, cel mai mic nivel din ultimele cinci luni, deoarece a redus productia si a scazut preturile pentru a face fata cresterii stocurilor.

De asemenea, are loc la doar cateva zile dupa ce Beijingul a pus capat unui program de subventii care a ajutat la construirea celei mai mari piete de vehicule electrice din lume. Incetinirea cererii a fortat Tesla si rivalii sai sa absoarba cea mai mare parte a acestei decizii pentru a mentine vanzarile.

Producatorul american de vehicule electrice se confrunta, de asemenea, cu o intensificare a concurentei din partea rivalilor chinezi. Modelul 3 si Y au fost singurele modele pe care le livreaza in China, desi vineri a anuntat preturile pentru Model S si Model X in China.

Producatorul chinez BYD, care vinde atat vehicule electrice plug-in, cat si pur electrice, si-a dublat vanzarile cu amanuntul in China in decembrie, in timp ce vanzarile Tesla au scazut cu 42%, potrivit datelor furnizate de China Merchants Bank International.

Preturile din China ale automobilelor Model 3 si Model Y sunt acum cu 24% pana la 32% mai mici decat in Statele Unite, cea mai mare piata a Tesla, arata calculele Reuters, din motive care includ costuri diferite ale materialelor si ale fortei de munca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: