„Testele dau rezultate eronate”. Presedintele Tanzaniei, anunt dupa ce o capra si un fruct au fost testate de coronavirus

externe

Kiturile de teste pentru coronavirus folosite in Tanzania dau rezultate eronate, a afirmat duminica presedintele John Magufuli, el precizand ca au avut rezultat pozitiv esantioane de la o capra si de la un fruct pawpaw, noteaza Reuters, citata de news.ro.

Magufuli, al carui guvern a atras critici pentru ca nu ofera informatii cu privire la pandemie si care le-a cerut cetatenilor sa se roage pentru disparitia coronavirusului, a spus ca respectivele kituri au “erori tehnice”.

Kiturile de teste au fost importate de Tanzania, a afirmat Magufuli, la un eveniment la Chato.

Presedintele a explicat ca a instruit fortele de securitate sa verifice calitatea kiturilor. Acestea au luat aleatoriu esantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capra si o oaie, si le-au trimis la laborator cu etichete cu nume si varste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au stiut originea esantioanelor.

Esantioanele de la pawpaw si de la capra au avut rezultat pozitiv la Covid-19, a spus presedintele, adaugand ca asta inseamna ca probabil unii oameni testati pozitiv de fapt nu sunt infectati.

“Se intampla ceva. Am spus dinainte ca nu ar trebui sa acceptam ca orice ajutor este cu intentie buna pentru aceasta natiune”, a afirmat Magufuli.

Tanzania a inregistrat pana acum 480 de cazuri de infectare cu coronavirus si 17 decese.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: