The Economist: „UE ar putea sa-l preseze pe Ponta sa demisioneze”. Cum i-a MINTIT premierul pe jurnalistii britanici

news

Intr-un amplu material publicat de prestigioasa revista The Economist dedicat recentelor evenimente politice din Romania se afirma ca UE ar putea exersa presiuni subtile asupra lui Victor Ponta pentru a-si da demisia. Revista reaminteste sec si de promisiuni neonorate ale lui Ponta.

The Economist, intr-un articol intitulat „Direct la varf”, noteaza ca inceperea urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta este „cea mai noua tinta si cea mai mare de pana acum” a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

„In varsta de 42 de ani, domnul Ponta este un fost procuror si un politician talentat care a reusit sa se prezinte ca reprezentant al tinerei generatii europene, in acelasi timp in care isi apara baronii din partid”, noteaza sec revista, dupa care prezinta acuzatiile pe care DNA i le aduce premierului.

The Economist ofera si punctul de vedere al premierului, care respinge acuzatiile DNA, alaturi de o declaratie a lui Cristian Ghinea, de la Centrul Roman pentru Politici Europene: „Este o uriasa campanie de manipulare in presa romaneasca pentru ca Victor Ponta sa apara ca o victima a persecutiei politice”.

„Comisia Europeana este, in mod oficial, neutra fata de cazurile cazurile judiciare si politice ce apar in statele membre. Insa Comisia monitorizeaza progresele pe care Romania le face in cadrul luptei anti-coruptie, prin ‘mecanismul de control si verificare’. In cel mai recent raport se arata ca este vital ca tara sa inceapa a-i trata pe politicieni ca pe niste oameni obisnuiti in relatia cu legea.

UE ar putea recurge la presiuni subtile pentru ca domnul Ponta sa demisioneze. Daca acestea vor avea vreun efect, asta este o intrebare deschisa. Intr-un interviu din luna februarie, acordat The Economist, premierul ne-a declarat, sustinand implicarea sa in cadrul luptei anti-coruptie, ca sfarsitul imunitatii parlamentarilor este un fapt implinit. Insa, dupa patru luni, el insusi se bazeaza acum pe imunitate„, noteaza ironic The Economist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: