The Independent: Rusia a pierdut in Ucraina aproape 160 de generali si colonei. Plus peste 200 de maiori

externe

Rusia a pierdut peste 1.500 de ofiteri militari – inclusiv aproape 160 de generali si colonei – de cand Rusia a invadat Ucraina, potrivit The Independent.

Cea mai recenta cifra oficiala data de Moscova privind pierderile umane a fost data in septembrie de ministrul apararii, Serghei Soigu – 5.397.

La inceputul acestei luni, generalul american Mark Milley a declarat ca fortele Moscovei si Kievului au suferit fiecare peste 100.000 de pierderi de la inceputul razboiului.

„Aveti in vedere mult peste 100.000 de soldati rusi ucisi si raniti. Acelasi lucru, probabil, de partea ucraineana. O multime de suferinta umana”, declarase Mark Milley.

Estimarea SUA privind pierderile rusesti pare similara cu cea oferita de Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei, care a afirmat ca 87.310 soldati rusi au fost ucisi.

Lista presupuselor pierderi rusesti, intocmita de colonelul ucrainean Anatoli „Stirlitz” Stefan, include peste 150 de colonei si locotenenti-colonei, 205 maiori, 296 de capitani si aproape 500 de locotenenti superiori.

Lista include, de asemenea, opt generali majori si doi generali locotenenti, dar sustine ca doar cinci dintre aceste decese au fost confirmate.

Acest lucru vine in contextul in care presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut infiintarea unui tribunal special pentru a se asigura ca liderii politici si militari ai Rusiei sunt trasi la raspundere pentru invazia Ucrainei.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: