externe

The Times: Pentagonul si-a schimbat parerea, acum aproba tacit atacurile Ucrainei asupra unor tinte din interiorul Rusiei

Pentagonul a aprobat tacit atacurile cu raza lunga de actiune ale Ucrainei asupra unor tinte din interiorul Rusiei, anunta surse citate de influenta publicatie The Times.

De cand au inceput atacurile zilnice asupra civililor, in octombrie, Pentagonul si-a revizuit modul in care priveste razboiul din Ucraina. Washingtonul este de acum mai predispus sa furnizeze Kievului arme cu raza de actiune mai lunga.

The Times, citand surse din cadrul Departamentului american al Apararii care au dorit sa-si pastreze anonimatul, a scris ca SUA nu mai insista ca Ucraina sa nu efectueze atacuri, inclusiv atacuri cu drone, pe teritoriul rusesc.

„Folosim in continuare aceleasi calcule de escaladare, dar teama de escaladare s-a schimbat de la inceput. Acum este diferit. Asta deoarece calculul razboiului s-a schimbat ca urmare a suferintei si brutalitatii la care sunt supusi ucrainenii din partea rusilor”, a declarat o sursa din domeniul apararii americane.

Anterior, Pentagonul se temea ca loviturile pe teritoriul rusesc ar putea duce la o escaladare a conflictului: de exemplu, ca Rusia ar putea apoi sa foloseasca arme nucleare sau sa riposteze lovind tari NATO. Dar acum Pentagonul si-a schimbat parerea.

„Noi nu spunem Kievului ‘Nu-i loviti pe rusi’. Nu putem sa le spunem ce sa faca. Modul in care isi folosesc armele depinde de ei, dar atunci cand folosesc armele pe care le furnizam, insistam doar ca militarii ucraineni sa respecte legile internationale ale razboiului si sa se conformeze Conventiilor de la Geneva”, subliniaza sursa Pentagonului. Potrivit acestuia, Ucraina respecta aceste conditii.

In acelasi timp, SUA nu sprijina si nu incurajeaza public loviturile pe teritoriul rusesc.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

10 minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

25 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

11 ore ago