Theodor Paleologu, despre PNL sub Ciuca: Tot ce atinge Iohannis se duce de rapa. AUR sau USR au unele asemanari

politica

Politologul Theodor Paleologu a declarat, duminica, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ca nu vede o problema in alegerea lui Nicolae Ciuca in postul de presedinte al PNL, dar ca este grava ”degringolada” provocata de presedintele Klaus Iohannis care ”nu e bun decat pentru interesul personal”.

Paleologu a declarat ca si alti generali ai Armatei au condus guverne, cazul lui Nicolae Ciuca nu este unul singular.

”In sine nu e o problema, e un general in retragere, in principiu. Slava Domnului, exista generali care au jucat un rol politic, sigur, ne gandim cu totii la Eisenhower, De Gaulle. In Romania Arthur Vaitoianu a condus un guvern, Averescu, cea mai ilustra figura de maresal si totodata sef de partid. De altminteri Partidul Poporului a fost un partid foarte interesant in perioada interbelica. Deci in sine nu e o problema”, a declarat Paleologu, potrivit News.ro.

Politologul afirma, insa, ca este grava degringolada PNL provocata de seful statului.

”Ceea ce este foarte grav este degringolada PNL provocata de presedintele Iohannis. Tot ce atinge, se duce de rapa. El nu e bun decat pentru interesul personal, ca sa se vada in frunte, in rest, nimic altceva. Face pustiu in jurul lui. Deci tot ce atinge Iohannis se duce de rapa, PNL se duce de rapa, avem de-a face cu o grava degringolada a acestui partid, iar impunerea generalului Ciuca in fruntea Guvernului, iar acum in fruntea PNL este o incercare disperata, dar lipsita de sanse, sa salveze ce se mai poate salva”, a declarat Paleologu.

Theodor Paleologu a mai declarat ca Nicolae Ciuca nu se descurca in lumina reflectoarelor, facand referire la scandalul plagiatului tezei de doctorat.

”Partea proasta este ca in felul asta se va mai compromite ceva foarte important. In primul rand, generalul Ciuca avusese o cariera respectabila, dar el in mod evident nu se descurca in lumina reflectoarelor, ma refer, in mod evident, la problema plagiatului, iar incercarile lui de a eluda problema sunt ridicole, sunt nedemne de un general al Armatei Romane. Ce regret foarte mult e ca pe langa degringolada PNL provocata de Iohannis se mai duc de rapa alte doua lucruri, prestigiul Armatei Romane si prestigiul generalului Ciuca care pana nu demult fusese un om respectabil. Insa maniera in care gestioneaza plagiatul este jalnica si eu am mari dubii ca are capacitatile politice de a propune un proiect real. Ca e un bun intrigant, am vazut. Ma rog, nu e putin lucru”, a declarat Paleologu.

Intrebat de ce are nevoie un general de un doctorat, Theodor Paleologu a precizat ca pentru el este de neinteles.

”E o prostie, pentru mine e de neinteles aceasta marota a doctoratelor. Nu are niciun sens. Sunt foarte multi care si-au dat un doctorat. Nu ai cum sa faci un doctorat, decat daca lucrezi zi de zi, fara sa faci nimic altceva timp de 4-5 ani. Eu am lucrat 5 ani la teza mea de doctorat (…) O teza de doctorat care nu e publica, nu e teza”, a mai declarat Paleologu.

AUR si USR au o agresivitate comuna

Politologul a mai spus ca in acest moment nu exista alternativa la actuala guvernare, deoarece cele doua partide din opozitie, AUR si USR, au o agresivitate comuna. Paleologu a precizat ca nu de putine ori a primit amenintari, dar ca nu le da importanta.

”In acest moment, nu (exista alternativa, n.red.). In 2019 a existat o alternativa. Si mai e un lucru, unii imi reprosau atunci ca sunt prea sever cu presedintele Iohannis, acum regret ca nu am fost mai sever pentru ca tot ce am spus s-a dovedit a fi adevarat si chiar a fost depasit de realitate. Insa in momentul de fata sigur ca va referiti la AUR sau USR care au unele asemanari, exista o agresivitate comuna”, a declarat Theodor Paleologu.

El a vorbit despre amenintarile pe care le-a primit de-a lungul timpului.

”Injuraturile de la AUR au o anumita particularitate, pe langa grosolania si ticalosia atacurilor, sunt amenintarile cu moartea sau violenta fizica. Am primit constant mesaje de o violenta extrema, de pilda: ‘Ne trebuie un razboi civil sa va omoram pe toti intelectualii tradatori, ne trebuie brigade rosii sa va impuste’. O doamna spunea ca abia astepta sa ne vada spanzurati in piata publica, altul spunea ca vine la Casa Paleologu sa ne ia la bataie si asa mai departe. Lucrurile astea sunt constante, nu sunt eu singura tinta a acestor amenintari si nici nu le dau importanta. Liderii AUR au o mare responsabilitate pentru ca ei toarna gaz pe foc, peste focul violentei si violenta verbala este de nesuportat”, a mai afirmat Theodor Paleologu.

Politologul a adaugat ca lideri ai AUR sunt admiratori ai lui Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse.

”Sa nu uitam, candidatul AUR pentru functia de prim-ministru este domnul Georgescu, care este un admirator al lui Putin, care justifica razboiul din Ucraina. Iulian Capsali care a fost pus la TVR de AUR este un admirator constant al lui Putin, care spune ca nu e adevarat, ca nu exista masacre. Apoi matracuca suprema (Diana Sosoaca – n.r.) care discuta cu ambasadorul Rusiei. Mi se pare grav ca l-am acceptat ca ambasador, nu trebuia sa i se dea agrementul pentru ca se stia cine este, fusese ambasador la Chisinau si  provocarile lui permanente facusera valva si acolo. Este un stalinist sadea”, a mai declarat Paleologu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: