Theresa May a devenit OFICIAL prim-ministru al Marii Britanii. Ce promisiune solemna a facut

actualitate

Fostul ministru de Interne al guvernului britanic a fost investit ca premier de regina Elisabeta a II-a. Theresa May a tinut primul sau discurs ca sef al guvernului de la Londra in fata resedintei din Downing Street 10, un simbol al functiei pe care o ocupa incepand de astazi.

Ea a promis ca va „construi o tara mai buna”. ‘Odata ce parasim Uniunea Europeana, ne vom construi un nou rol pozitiv in lume si vom face din Marea Britanie o tara ce are grija nu doar de cei privilegiati, ci de fiecare dintre noi’, a spus Theresa May la sosirea la resedinta din Downing Street 10.

Ea a sustinut ca Marea Britanie este pregatita pentru provocarile generate de procesul separarii de blocul comunitar si s-a declarat increzatoare ca in final rezultatul acestui proces va fi ‘pozitiv’.

In ultimul sau discurs ca premier, David Cameron s-a declarat onorat ca a servit ca premier al Marii Britanii. El a evocat realizarile mandatului sau, atat pe plan economic, cat si social, si a multumit echipei sale.

In acelasi timp, David Cameron a laudat-o pe succesoarea sa: „Sunt incantat ca pentru a doua oara in istoria Marii Britanii, premierul va fi o femeie, si din nou o reprezentanta a Partidului Conservator”, a spus el la pupitrul instalat in fata resedintei din Downing Street 10.

Alaturi de David Cameron, la acest ultima declaratie ca premier, au stat sotia sa, Samatha, si cei trei copii. „Cand plecam pentru ultima data, singura mea dorinta este succesul continuu pentru aceasta tara pe care o iubesc foarte mult”, a spus David Cameron in final.

cameron

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: