Ticalosia lui Voiculescu. Postare anti-PSD, condamna acum politicile lui Dragnea care au fost intens sustinute de Antena 3

news

Patronul trustului de presa Intact, Dan Voiculescu, sustine ca de vina pentru tragediile de la Cracal si Buzau este politizarea sufocanta a administratiei publice si cere „introducerea unui sistem eficient si transparent de incurajare a performantei”. Insa tocmai trustul de presa al lui Voiculescu a sustinut, prin numeroase campanii toxice si de manipulare, partidul (PSD) care a adus politizarea la un asemenea nivel.

„Este evident ca, pentru a depasi actualul nivel al violentei care a socat intreaga societate, pentru a putea proteja real viata si siguranta copiilor nostri, functionarii romani (de la politisti la angajati in educatie, sanatate sau administratie) trebuie eliberati de presiunea clientelelor de partid, a amenintarilor cu retrogradari sau a promisiunilor de avansari, in functie de interesele sefului”, sustine Voiculescu senin.

„Fara indoiala, tragediile de la Caracal si Buzau au premise, cauze imediate si ecouri diferite. Insa, dincolo de specificul fiecarui caz, ambele demonstreaza acuta vulnerabilitate a institutiilor autohtone, cauzata de zeci de ani de politizare si functionare arbitrara.

Presati constant de inertia abuziva a unui sistem in care legea se aplica sau se ignora in functie de interesele sefului, multi dintre functionarii romani nu isi mai cunosc rolul legitim. In mod evident, responsabilitatea nu este, in primul rand, a omului de la ghiseu, a celui de la receptorul liniei de urgenta sau din masina de patrulare, ci, cu precadere, a celor care au creat acest sistem discretionar si politizat (v. “statul mafiot” al lui Basescu Traian).

Asumand aceasta realitate, este evident ca, pentru a depasi actualul nivel al violentei care a socat intreaga societate, pentru a putea proteja real viata si siguranta copiilor nostri, functionarii romani (de la politisti la angajati in educatie, sanatate sau administratie) trebuie eliberati de presiunea clientelelor de partid, a amenintarilor cu retrogradari sau a promisiunilor de avansari, in functie de interesele sefului.

Am convingerea ca in momentul in care vor intelege ca locul de munca, venitul si evolutia in cariera depind exclusiv de modul in care servesc cetateanul, politistii, de exemplu, vor raspunde profesionist la apelurile de urgenta si nu vor mai ramane indiferenti, timorati sau ascultand sugestii obscure, in masini sau la portile infractorilor.

In acest context, cred cu tarie ca Romania are nevoie de o reforma reala a aparatului administrativ, axata pe doua directii: eliminarea dependentei de factorul politic; introducerea unui sistem eficient si transparent de incurajare a performantei.

In caz contrar, vom continua sa ne lamentam steril sau oportunist, in timp ce destinul copiilor nostri si al societatii in general va fi mutilat de criminali si psihopati, deghizati inclusiv in haine politice”, a scris Voiculescu pe blog.

Mai mult despre:

Comentarii: