„Ticalosia” PSD a reusit. Iordache a impus ca votul pentru motiunea de cenzura sa fie dat sambata

politica

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a reusit sa impuna, miercuri, ca votul pe motiunea de cenzura sa fie dat sambata. PSD spera astfel ca vor veni la vot mai putini parlamentari ai Opozitiei.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat dur, miercuri, intentia PSD de a programa votul pentru motiunea de cenzura in ziua de sambata. Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca „la mine, in Buzau, oamenii muncesc si sambata si duminica”.

„Este un derapaj dramatic de la normalitate. Trebuie sa va spun ca nu imi aduc aminte ca in 30 de ani vreo motiune de cenzura sa se fi dezbatut si votat in week-end. Ce vrea PSD-ul, ca sa inteleaga lumea simplu. PSD vrea sa duca dezbaterea si votul la aceasta motiune vineri sambata sau duminica, mizand ca nu sunt zile de activitate la Parlament o sa reduca la maxim prezenta semnatarilor motiunii, astfel incat sa scape de motiunea de cenzura printr-o programare complet anormala, nefireasca”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

„In cutumele activitatii parlamentare nicio motiune de cenzura, indiferent de motiune de cenzura, au fost cele care au trecut. Singura in care s-a incalcat acest principiu a fost motiunea impotriva guvernului Grindeanu care s-a tinut duminica, dar nu s-a tinut votul ci citirea. Votul a fost dupa trei zile.

Nu exista sa-ti bati joc de o asemenea procedura si tu sa muti pe zile de weekend care sunt zile libere, nici macar nu este constitutional si regulamentar si legal.

Din cauza asta noi am depus-o la ora 6, ei au convocat la ora 6 in timp ce dadeau declaratii de presa colegii nostri, au primit convocare la birourile permanente reunite, iar Ciolacu (n. red. – Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor) a anuntat deputatii ca la ora 19 va fi citirea motiunii in plen, fara sa aiba decizia birourilor permanente reunite. Mai mult, au dat si in presa, in toata presa am vazut stirea ca la 19 va fi citita motiunea”, a adaugat liderul liberalilor.

„E o nebunie, oameni atat de anormali, atat de certati cu bunul simt, oameni cu atata rautate, care sa se gandeasca la toate ticalosiile posibile numai si numai sa infranga o vointa evidenta. De ce nu vine Dancila, conform Constitutiei, sa ceara votul pe remaniere? Pentru ca nu mai are majoritate. De ce am avut noi capacitatea sa strangem 237 de semnaturi? Pentru ca nu mai are majoritate PSD-ul. Ei se agata de orice fel de tertip, pun la cale toate ticalosiile si toate nenorocirile posibile in materie de smecherii ca nu mai la asta ii duce capul. E Iordache acolo care este o minte bolnava. Eu nu pot sa inteleg, aceasta adunatura care, efectiv, a pierdut orice legatura cu realitatea, trebuie oprita, trebuie indepartata cat mai repede de la putere”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban mai spune si ca sunt putine sanse ca motiunea sa nu treaca, chiar si in conditiile programarii votului sambata. Liderul PNL spune ca parlamentarii partidului sau sunt „mobilizabili, indiferent in ce situatie se gasesc si vor fi prezenti”.

„Din punctul nostru de vedere, oricand va fi motiunea, noi suntem prezenti toti si vom vota la vedere toti. PNL a luat decizia asta, ne-am consultat parlamentarii, sunt mobilizabili indiferent in ce situatie se gasesc si vor fi prezenti. Problema este ca la aceasta motiune de cenzura nu suntem numai noi, mai sunt si alte 5 grupuri parlamentare care si ele trebuie sa se mobilizeze pentru ziua respectiva, iar noi am zis o chestie de bun simt: Nu vrem neaparat luni, sa fie luni, marti sau miercuri, cum e normal. Nu putem intelege aceasta fortare absurda.

Eu sunt convins ca numarul votantilor motiunii de cenzura va fi mai mare decat numarul voturilor”, a concluzionat Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: