Ticalosia PSD, sanctionata dur de CTP: „PSD-ul care a aruncat jandarmii si politistii impotriva manifestantilor pasnici din Piata Victoriei este viu si nevatamat in momentul de fata”

analize

Cristian Tudor Popescu are o reactie dura fata de incidentul provocat de PSD, care a trimis masini de salubritate pentru a boicota conferinta de presa a lui Nicusor Dan. „Mie imi spune ca Dragnea e viu si liber. Merge prin PSD in continuare. Astfel de actiuni sunt cat se poate de demne de Dragnea”, a declarat CTP la Digi24.

„Ii face un serviciu PSD-ul cu astfel de manifestari, dar mie mi se pare altceva demn de remarcat, foarte important. Avem o reeditare ‘in mic’ a ceea ce s-a intamplat in 10 august in Piata Victoriei. Uitati masina care improasca. Unde face dezinfectare? Face dezinfectare peste oamenii aflati in jurul lui Nicusor Dan, la conferinta de presa.

Ce faceau oamenii aflati in Piata Victoriei in 10 august 2018? Nu faceau o conferinta de presa, dar faceau acelasi lucru – spuneau. Spuneau niste lucruri critice la adresa unei puteri aflate in momentul ala la conducerea Romaniei. Si ce s-a adus impotriva lor? Masini. Acolo, tunuri cu apa. Aici, tulumbe cu dezinfectant.

Iar locul politistilor si jandarmilor care au intervenit asupra manifestantilor pasnici a fost luat de ‘mustata’ ala, care, in loc sa se ocupe de aceste masini care incalcau legile de circulatie in mod evident…

Cum sa faci actiuni de salubrizare punand sapte camioane de felul acesta sa mearga in cerc, unul in coada celuilalt? Sa ne descrie si noua ce au salubrizat in felul asta. Mustele probabil… Si mustele le-au luat cu tulumbele alea. As pune alta intrebare. Cine le da dreptul?

Domnul de la Sectorul 6, Mutu, precum si alti domni pesedisti, PSD-ul, stiti ce poate sa spuna? Poate sa spuna ca politistul lui Vela i-a amendat pe oamenii astia care faceau o treaba ordonata de companie, pentru salubrizare. Si a venit politistul lui Vela… Adica, al candidatului Nicusor Dan, ca sa ii amendeze pe acestia. Poate sa spuna asta PSD-ul, ca se pricepe.

Aici suntem in campanie electorala si ‘facem propaganda’ si ‘manipulare’. Si atunci este necesar sa ii rugam pe toti telespectatorii sa se uite. Poate fi legal din punct de vedere rutier, ca acele masini sa mearga in cerc? Nu poate fi. In niciun caz!

Claxoane. Claxonatul este interzis in Bucuresti, din cate stiu. Au facut uz de claxoane, mai mult, au generat claxoanele firesti ale celor care circulau pe acolo si care erau blocati.

Cine le da dreptul legal sa pulverizeze in aer acel dezinfectant? Eu nu am auzit asa ceva. O astfel de operatiune care imprastie o substanta chimica, la liber, din tulumba aia in aer, asupra unor cetateni, fara voia lor… Cetatenii aceia au fost stropiti cu dezinfectant fara ca ei sa vrea. Trebuie sa existe o lege care sa te oblige. Asa cum exista lege care te obliga sa porti masca in spatii inchise, trebuie sa existe o lege care sa ii permita aluia cu tulumba sa ma inunde pe mine din cap pana in picioare – cetatean care merg pe strada – cu dezinfectant, ca asa vrea el. Nu exista nicio lege.

De ce am spus 10 august? Pentru ca asta s-a intamplat acolo. Vedem aici masinile, vedem politia pusa in slujba politicului pentru a reprima opozanti politici. Acest lucru am vazut si in 10 august. Fireste, dimensiunile difera, dar mecanismul este acelasi.

Si asta arata cum a fost si acea aparitie a pitencatropului ala, Badulescu. Primul eveniment de soiul asta. A fost acelasi lucru. Ce s-a intamplat acolo? Omul respectiv, pe care il cheama Nicusor Dan intamplator – putea sa fie oricare cetatean care a obtinut dreptul de a tine acolo o conferinta de presa – a fost impiedicat sa vorbeasca.

De ce au fost batuti si gazati oamenii in Piata? Ca sa nu mai strige ce strigau. Ca sa nu mai agite lozincile pe care le aveau. Acelasi lucru a facut Badulescu cu dulapul. Fiecare cu ce poate. Astia cu camioanele si cu tulumbele, cu dezinfectantul, si Badulescu cu dulapul. Acelasi mecanism.

Intreb si eu: Cine iti permite sa iti pui numele in felul asta, tu fiind primar platit de stat, ales de comunitate, sa iti pui numele pe masinile companiei de salubrizare? (referitor la inscriptia #DF – Daniel Florea, primarul Sectorului 5 – n.red.). Cine iti permite? Dar iata cate intrebari punem in legatura cu ceea ce s-a intamplat acolo din punct de vedere legal. Hastagul e clar de ce e pus acolo. #Fapte si # DF, cu referire, iarasi, la Piata Victoriei.

Ce imi spune mie asta? Mie imi spune ca Dragnea e viu si liber. De viu, e viu. Dar e si liber. Merge prin PSD in continuare. Astfel de actiuni sunt cat se poate de demne de Dragnea. Precum si declaratia domnului Badalau ca, asa cum a spus el ‘700.000 de oameni din diaspora au contracte de munca si restul sunt la negru, fara asigurare sociala’ – initial a spus ‘sunt fete de le duc astia’ – si care ‘au venit pe spinarea noastra sa fie tratati aici, in Romania’.

Si aceasta declaratie cred ca il bucura mult pe domnul Dragnea in puscarie, ca si aceste metode pe care le folosesc Badulescu, cei de la Sectorul 5, PSD-ul…

PSD-ul care a aruncat jandarmii si politistii impotriva manifestantilor pasnici din Piata Victoriei – lasand la o parte huliganii -, acel PSD este viu si nevatamat in momentul de fata.

Poate ca unii se gandesc ca Dragnea e la puscarie – ‘s-a dus ce a fost in 2018’… Nu-i adevarat! Ce vedem, ce face Badalau, ce fac acesti insi – am vazut imaginile – arata clar ca avem de a face tot cu PSDragnea in acest moment”, a declarat CTP la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: