TikTok, interzis in Romania pe dispozitivele guvernamentale. Anunt al ministrului Digitalizarii: „Saptamana saptamana viitoare se intruneste consiliul pentru securitate cibernetica”

politica

Sebastian Burduja, facturi, apa calda si caldura, jumatate, Bucuresti, primar

Ministrul Digitalizarii, Sebastian Burduja, a anuntat ca TikTok ar putea fi interzis pe dispozitivele guvernamentale. Decizia in acest sens va fi luata saptamana viitoare de consiliul pentru securitate cibernetica.

„Miercurea viitoare se intruneste acest consiliu pentru securitate cibernetica. El se intruneste periodic, e convocat la nivelul presedintiei. Am adunat feedback de la institutiile din arcul de securitate cibernetica si vom prezenta concluziile ministerului nostru. O sa aflati de miercuri incolo. Dar e o decizie care se va lua in curand. Intr-o saptamana, o saptamana si jumatate ne putem astepta la o decizie clara si ferma in acest sens”, a declarat Burduja la Digi24.

„La nivelul dispozitivelor de serviciu, acolo sunt informatii care tin de statul roman, e un argument in plus pentru a interzice o asemenea aplicatie, dar vom vedea saptamana viitoare”, a adaugat Burduja.

„Nu cred ca se poate pune problema de a interzice la nivelul cetateanului de rand descarcarea unei aplicatii. Ca liberal, am alergie la cuvantul a interzice ceva omului daca isi doreste acest lucru. Asta nu inseamna ca nu vom desfasura un proces de informare a romanilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evolueaza lucrurile”, a mentionat ministrul.

„Trebuie vazut care e acordul de prelucrare a datelor, daca ea colecteaza si date care nu au legatura cu aplicatia in sine, ce face cu ele, unde le transmite. In strainatate au existat semnale ca sunt vulnerabilitati si pe acestea le vom lua in calcul. Daca guvernul chinez solicita companiei TikTok sa-i puna la dispozitie niste date, compania TikTok ce va face? E o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem”, a mai spus Burduja.

El a adaugat ca are cont pe TikTok, care ii este administrat de echipa de comunicare.

„Am si cont de TikTok dar nu e gestionat de pe un dispozitiv de serviciu. E un membru al echipei mele care se ocupa de acel cont de pe dispozitivul propriu”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: